Assalamualaikum...
Sedar tak sedar dah seminggu puasa. Weekend lepas asal2 plan nak balik Johor tapi kontraktor call ajak pilih mozek lantai and adik beradik belah abang ajak bergather buka puasa sementelah adik bongsu akan belayar 8hb selama 6 bulan so postpone lah balik kampung minggu depan.

Buat potluck jadi memasing masak gak sikit2. Aku masak maggi goreng, sambal tumis ayam dan juga sarding roll. Tu pun mujur sempat. Balik dr kedai jubin dah pukul 2 lebih bak kata kontraktor macam pergi pasaraya tak sedar masa berlalu wahahaha. Aku pun ikut dan je memilih corak dan kaler... dah la 1st kaler pilih dah habisss aduhhh. Bila dah rasa mcm terkilan tu yg slow je nak pilih combination kaler baru. Mmg kali ni pilih simple jek... faktor usia kott ahahaha

Ok jom layan gambar... zassss


Air tangan aku dan Abang hehe (Sardin roll, vege maggi goreng, sambal ayam)


Lauk pauk by Mak Long ~ Siput sedut masak lemak cili padi, keladi masak asamm.. gulai tahun (betul ke sebutan?) ngan kacang tumis petaii.. perghhh


Opss tak sempat snap dah nak licin.. lemang, sarding roll, kuih pelita dan sate


Mak lang buat Laksa Penang and Laksa putih


Alhamdulillah dapat berkumpul seluruh adik beradik belah Abang...


tuan tanah pun nak interprem dan juga adik ipar baru 
(welcome to the family ~!)


Aktiviti di kedai jubinnn


pilih pilih jangan tak pilihh.. memang rambang mataa!
Macam pilih ikan kat pasar wahhahaha


*Sape la yg sempat buat muka tuu*

Al kisahhh ~

5 sweet comments:

LYAfrina said...

Alhamdulillah

Salam Ramadhan dari lya ;-)

Nad MamaZN said...

akak, sape yg org jawa tu? ada sambal tahun lagi? feveret saya tu hehe...sejak kawen ngan papazakwan baru reti makan ;)
meriahnya makanan! seronok

eelobor said...

seronok bila berkumpul ramai2

hanny said...

haha. kedai jubin yang sama akak gi gak. Kat Puchong tepi jalan tuh kan. Situ memang murah...

lieyalatif said...

meriah kooo atas meja..mcm2 ade hah..lemang pun ade...syiok2...tu seronok gathering potluck ni kan izan..bawak le sorang sikit tup2 bile kumpul penuh hah satu meja...tu lepas tu sure ade aktiviti tapau menapau kan? heheeheheh tu syok...

sedap plak tgk megi goreng ko tu...ni teringin ni....syok gak lepas terawih pi ngeteh kat mamak pekena megi goreng...ala aku ni ckp je bile dah berbuka kang nan ado...lepas terawih cepat2 cari bantal membuta ahahahaahah

wahhh dah naik lantai yeak...best2....nantiupdate plak pasal reno2 ni izan....