Assalamualaikum...

Hari Khamis sudaaa.. uhuhuh
Ahaaa.. masa cuti habis pantang jalan2 Mines
tengok2 ada pulak DAISO baru bukak.
DAISO ni kedai yang menjual barang keperluan harian 
yang di teknologikan di Jepun dan di kilangkan di China
dengan harga pukul rata RM5 sahaja. Cuma kat DAISO Mines
ni ada gak la barang2 High value yg berharga lebih RM5. 
So kena tengok tag harga okehh.

Anyway aku biasala kalo ni gi DAISO ni ada
je ntah hapa2 barang aku beli. Aku suka DAISO ni 
sebab ada barang2 dia yg inovatif tauu.. benda simple tapi 
kalo ada memudahkan kerja gitew..!
Memang kalo pergi tak sah lah kalo tak habis berpuluh RM uhuhu.


So kali ni aku sambar Training Chopstik untuk kanak-kanak.
Balik tu singgah plak Carefour jumpa lak Ayamas Kids Choice
Ready To Eat Bolognese ni kan. Sambar 2 pek utk 
Danish & Dania khas utk menu Dinner derang masa
Anniversarry aku ari tu sbb kompem aku nak kuar dating ngan Abang ahahahah.


Ok.. ni rupa bentuk Training Chopstik utk kanak2 tuh.
Memang saiz budak2 dan ada penahan jari *yg kaler oren*
supaya jari budak2 bleh grip elok sket chopstik nih.


Dan sebagai bahan training nyer, aku belikan Makizushi gakk


Ahaa.. baek punya plan. So balik tu apalagi,  masing-masing
excited la test chopstik masing2.. makan ngan sushi plak 
memang berantu laaaa.. kekekeke


Danish dah pandai jugak pakai chopstik sebenarnya.. 
ni aku dok candid Dania...



Akhirnya dapat jugak cepit chopstik tu wakakakkakak.. LULUSS!!


So on the date Anniversarry, balik berdating untuk Dinner malam tu 
aku serve lah Ayamas Disney Ready To Eat Bolognese kat derang.


Cuma buka pelekat dan panaskan selama 7 minit.
Aku panaskan lebih dari 7 minit ekekekkekeek


Hasilnyaa... taraaaaaaaaaaaaaaaaaaa....!!!!!


Dah siap dan READY TO EAT by 2 beradik nih hehehehe


Tu dia Danish.. memang hantu segala jenis meee...!


Nyumm nyummm!!!


Sampai pejam2 mata kesedapannnn


Dania pun pejam2 mata kesedapann.. ekkekekek


Overall memang OK set ni kalo nak simpan dlm freezer.
Ada spaghetti, jagung manis &roasted  ayam ayamas.
Memang boleh tahan sedappnyerr..! 
Hingga menjilat chopstik laa! kekekeke
*Eh orang makan spaghetti ngan garpu laa bukan chopstikk haha*

So kepada yang berminat bleh la dapatkan di pasaraya2 
berdekatan okehh!! 

6 sweet comments:

yatie chomeyl said...

bukan budak2 j eterliur..org tua mcm yatie pun tergoda tgk spageti tu. blk msia nti nk beli jugak hehe

Gieyana said...

Mmg cepat blajar anak2 ko yer...suka tgk disney punya spagetti tue...sweet jer bekas dier..:)

~aYu~ said...

wah.. idea yg bagus.. nak carik gak la.. yg speghetti tu pun sama..

ieda said...

Haaa kan dah pandi, bagus gak kan izan, train mereka, alah2 walau kita tak selalu gune or :)gune, knowledege tu suatu advamtage nanti :-)

MrS. F!zA said...

wah teror diorg mkn gna chopstick

lieyalatif said...

menarik la izan...aku nak cari gak la...bagi anak aku belaja mkn copstik baru leh gi jepun bahahaahahahaahh.....

comel jek tgk due badik ni mamam same2...bersungguh hah pegang copstik!