Assalamualaikum...

Ahaaa.. sempena Anniversary ke  8 tahun pada 280112, Selasa lepas,
aku & Abang keluar berdating uhuhuhuhu. Maaf ye anak-anak ku...
Mama & Papa dah beli voucher & Booking utk stay 
kat Bukit Merah Lake Town resort last week
tapi terpaksa di postpone
gara-gara virus AGE dan isu pencemaran air di Perak.
Mama & Papa lebih risaukan keselamatan kamu kamu yee..
InsyaAllah akhir bulan ni kita pergi yekkk ;)

Sebenarnya hari tu jugak Baby Dhiya ada appoitment kat 
Hospital Putrajaya untuk repeat test pendengaran.
Alhamdulillah... result test OK dan Baby Dhiya elok 
je tidur masa buat test.

So masa yang bersisa tu baru lah Aku & Abang kuar dating huhuhu.


Tempat yang di tuju, TGV Sunway Pyramid.


Akhirnya memilih citer Ghost Rider 2 & ambik couple seat he he he


Mak aiii.. couple seat punya la besar. Aku cakap kat Abang, 
lain kali amek couple seat kalu leh bawak anak beranak sekali 
weh! Confirm muatt! hehe



Tayangan 95 minit jek. Abang kata tak berapa bestt.. 
sbb ada melibatkan unsur2 tahyul & kepercayaan kaf alif pa ya ro huhu
Kalau tanya aku..? Asalkan berdua.. tengok citer apa pun BEST!
Ngahahahahahhaa..!! *ayat tak bleh blah*


Deco Chinese New Year yang masih bersisa kat ruang legarr..
Owhh.. sorry yerr.. orang tak ramaii makanya aku jadi model 
tak berbayar ler sambil2 Abang mengetest2 dslr tuh keh keh keh!


Eh ada pulak pameran kat ruang legar tuh ! Cuci mata skett


Untuk Lunch kitaorang pilih 
Ole Ole Bali@ Empire Subang.
Kali ni Abang nak menu yg pedas2.. kalo ikut selera aku
tak Japanese, western la jawabnya ehehehehhe



Okeh model tak berbayar lagik ngeh ngeh ngeh!
Budak2 tak de aku la jadi mangsa.. ngahahahaha
*sila jangan muntah*



Abang order blended Papaya



Aku order Blended Pulut Hitam.. sedapp siot..!!
Selalu blended pulut hitam ni makan dalam 
bentuk 'bubur' or manisan kann


Ni Menu Abang ~ Nasi Campur (Daging).
Dagingnya lebut & sedap! 
Aku suka satay yg di buat dari batang serai tuh.. sedap!
*eh menu aku ke menu Abang ni aku plak yg suka lebih2 he he*


Menu aku ~ Nasi Siap Bumbu.
Ayam nye separuh ! Terkezutt aku besar giler ayamnyerr uhuhuh!


Muka terkejut gediks nak perabeh ayam separuh ekor uhuhuhu


Ahaaa.. baru ada gambar Abang ekekekeke. Kalo tak
memang camera kat tangan Abang kan so 
aku je lah yang jadik model sebab budak2 tak de


Ahaa.. satu shot dari aku eheheheh


Dah habis makann... Alhamdulillahh..!
sempat berFB plak eehehheehe


Dapat gak gambar berdua sebelum balik eheheh


1st time makan Pavlova.
Ada terbaca review kata Pavlova kat Serai yang sedap.
Ada plak Serai kat Empire.. Rm14.80 per slice uhuhuh.
Try beli 1 slice tapau bawak balik sebab tak larat dah 
nak makan kat kedaii.. seeh perut nak ngabiskan ayam separuh ekor tuh  
uhuhuhuhu

Sekiann.. dating kami .. alkisahhh

7 sweet comments:

MrS. F!zA said...

sweeeetttt..sekali sekala kena spend time berdua jgk..:p

Nad @ MamaZakwan said...

saya ni tah bile la dpt dating2 berdua..
kalu ada pun peluang nya
kompem asek teringat kat anak2, hehe
lagipun takde sape nak jaga, hehe

apa2pun, suke tgk akak n hubby
sweet giler!

~aYu~ said...

happy anniversary.. best sekali sekala kuar dating dgn hubby. anniversary sy 9hb taktau la hubby nak wat surprise ke tak ni.. ahaha..

eelobor said...

perghhh....ambik gambar siap main2 BOKEH gitew. kelassss.... hihihi

Aleyn said...

Wah...dating nampak....

Eh...citer Ghost Rider tu 95 minit jer??...pendeknyer....

Anyway...Happy 8th Anniversary !!!

ambrynaa said...

ko tak pernah amik seat couple ke?
aku kalau tgk wayang memang amik seat couple..tambah kalau dengan bdak2. Anyway..sakan ko jadi model ek..hehhehhe

azura samsuddin said...

satay kat batang serai tu mmg sedap, terasa daging n harum serai tu, aina pun suke, neway happy anniversary utk izan n hubby