Assalamualaikumm..

Ahaaa.. last week office mate ku Zalina ajak pi lunch kat
satu restoran yang terletak di area2 bank Maybank & CIMB bank
berdekatan dengan Old Town Kopitiam. 
First time masuk kedai nih.. sampai aku pun tak hingat nama kedai dia ahahah.
Tapi bersebelah dengan Little Village.

Yang best kedai ni landskap yang menarik dan mendamaikan.
Dapat plak table sebelah Kolam Ikan Koi.. memang 
bleh bersantai-santai lah makan.


Posing sambil tunggu order


Kolam Ikan Koi.. sungguh menyejukkan mata...


Ahaa... aku sebenarnya FIRST TIME dapat try SNOW ICE nih.
Tengok2 ada plak dalam menu. 
Sebenarnya SNOW ICE ni di edarkan oleh 100 Yen Shop.
So kalau pergi mana2 cawangan 100 Yen Shop
memang ada kaunter SNOW ICE ni walopon
100 Yen shop sebenarnya menjual barangan keperluan.


First time makan memang rasa sangat2 marvellous..!!
Rasanya just nice, tak terlalu maniss.. teksturnya sangat2 halus..
lebih halus dari ABC tuh. Sedapp jek masuk tekakk! Memang BESTT!! 
Yang aku order ni Peanut Snow Ice.
Harganya RM4.90. Next time bleh try perasa lain plak ;)   


Menu lunch aku order Cantonese Fried Yee Mee. Sedapp jugakk.. 
Yee mee dia halus dan kuahnya sangat gravy..!

Lupa plak nak snap menu yg ofis mate aku, Zalina makan uhuhuh.
Next time kalo pergi lagi tempat makan yg best aku snap lagik okehh !

6 sweet comments:

Aleyn said...

1st time aku pekena snow ice kat Cyberjaya Chinese New Year Feast...2 tahun lepas kot..pastu depa dah x anjur lagi..huhu

Sedap kan...aku pun suka teskturnyer..tak berat dan tak ringan sangat...just nice

Nad @ MamaZakwan said...

tak penah rase lagi, uhuhu!
kak, kasik up gmbr dhiya terbaru ;)

ieda said...

sambil2 melihat ikan , menikmati ais krim .. perghhh mantopss dik ;)

akak x pernah makan di area sini , kalau ke cyberjaya nie singgah je .. nak jalan2 sokmo x sempat huhuh

yatie chomeyl said...

adoii osyiii nya...terliur ni terliur.

lieyalatif said...

halamak izan! ko berjaya buat aku teliur dgn snow ice tuh...harus nak gi terjah gak nie.....aku ni dah le pantang tgk sekerim2 lain dari yglain nie..laju jek nak mencube hah.......

MrS. F!zA said...

mak aih snow ice tu mmg menggugat jiwa sy kak wehhh