Assalamualaikum...

Salam Selasa. Ahaaa... weekend lepas weekend terakhir cuti sekolah.
Ada 3 event utama kat Mesia nih, MATTA Fair, Hot Ballon & Proton Power of 1.
Event mana yang korang jejak..? eheheheh

Kitaorg memula nak gi hot balloon belah petangg.. last2 tengok
awan mendung semacam macam balloon pun tak jadik naik kan
last2 tukar arah ke Stadium Nasional Bukit Jalil uhuu.

Kitaorang sampai tu dalam pukul 8:00 ++ ada event kat litar
Power of 1. Show keta lumba !


Giler bising ..! budak2 kena tutup telinga sbb tak bawak earplug.
Mmg tak bajet la ada show keta racing ni kann.. bayangkan la
keta dgn 800 horse powerr.. binggittt gillerr!!

Aku pun jenuh tutup kan telinga Dhiya. Seb baik dia tak nangiss..
leh sampai terasa getaran enjin keta racing tu kat kerusi & lantai stage wakakakak

Sempat lagi berFB.


Ada Maskot Upin & Ipin lagikk


Baby Dhiya.. Coollll !


Ada show compare prestasi antara New proton P3-21A
ngan Pesona. Memang nampak gak la beza... P3-21A
lagi pick up. Break mantapp!! Lain2 aku 
tak berapa reti nak komen sbb tak berapa paham bahse keta nih.
Tau lenjan jekk .. ngahahahahha

Pastu show Keta Satria tu beraksi. Lotus kat tengah2 tu jadi macam
kon jalan jekk.. driver & keta tu menang anugerah peringkat antarabangsa
tapi aku tak hingat nama & anugerah apaa dahhh.. uhuhu


Yang best kat tengah2 litar ni MC sendiri jadi KON MANUSIA..!
Dah la satria tu berpusing2. konar sana sini atas litar.
Last sekali dia konar lipat dan break betul2 sebelah MC2 tuh!!
Giler suspen takut di langgar jekk.. dengan aku2 menjerit!! wakakakka


Beralih ke tapak pameran lain plakk..







Aha.. Danish & Dania naik keta BOSH kat belakang tu .
Dia buat simulation apa ntahh.. 
Yang ikut naik Papa. Aku gi redeem gift SMS & WIN contest.
Dapat shopping bag jewwww uhuhu



Model Green City by Proton
Parking mana2 ada EV charging. Bila la leh jadi kenyataan kann..
sekarang ni keta2 gomen je yang pakai baru. EV charging port tu 
pun aku baru nampak nak bangunan MOF uhuhu.


Dania yg riang ria berjalan.. OK diaa.. elok 
je tak meragamm.. leh gi jenjalan lagi cenggini eheheheh


Dah nak pusing nak balikk... baru sempat snap ngan model keta..
Dania 1 shot


Aku pun nak menyibuk gak posing ngan Evora..! 
kalo dapat FREE ni memang bestt lahh! ekekek

Sekian aktivity malam cuti hujung minggu kami ..
al kisahhh

4 sweet comments:

kinna said...

eh, dhiya pun pegi jugak! peminat cilik proton eh.. :)

eelobor said...

ari minggu dok kat umah jer... tak sempat nak kemana2 pun

CapAyamTraveller said...

Puan Izan,
Saya baca posting Puan melancong ke Bandung. Boleh bagi contact no pak supir yang Puan gunakan khidmatnya masa di sana? Terima kasih.

ambrynaa said...

Gambar Dhiya... Tulis Dania.. Kekeke... Baru 3 org tu ;p