Ini mini Apron kegemaran aku.. dah 3 tahun pakai pun macam baru beli... cermat tak cermat! hua hua hua

Dania dah pun berusia 2 tahun 3 bulan... masih BF... Ikut sunnah sampai 2 tahun dan Dania dah aku xtra vaganzakan terlebih 3 bulan! Dah tergerak hati jugak nak STOP kan Dania from BF. Dania ni ada satu peel (perangai)... kekadang kalau nampak aku masuk dapur, pakai Apron nak masak jek time tu la dia pun terusssssssssss datang kat aku tarik & merengek nak NENEN! Walaupun kekadang tu baru habis se'round'!
*
*
*
Agak-agak kalau camni la gayernyerr.. bleh ke nak STOP BF nih...? huhuhuhu

video

Kadang-kadang terus lena kat pangkuannnn mamanyer.. Suka betul cium dahi Dania dalam dakapan walaupun kekadang bau acem..!
Wah wah lena betull.....zzzZzzZzzZz



Dan kalau angin MANJA terlebih...

*

*

*

*Baru terjaga dari tidur.. nampak mamanyer kat dapur minum air dia pun terus merengekkk nak minum air jugakkk...! Tak nak bangun pun...!

Aku pun tunjuk air ribena dalam peti.. Dania gelenggg... bukann! pas tu merengekk kater nak airr! Aku tunjuk air soya dalam peti.. pun Dania gelengggg.. bukan! still merengekk nak airrr.. dah tahap nenangis dahh.. aku tunjuk air sejuk dalam peti... PUN BUKAN JUGAKK!! Lagi kuat dah merengek 'Nyia (Dania)... nak ayerrr..!!'

Last-last aku tuang semua dalam gelas susun atas cofee table.. tanya Dania nak yang mana....? Air soya? Air sejuk? Air ribena..??

Dania still menggeleng jugak 'nkann(bukan)..... nyia(Dania) nak ayerrr..!!'Ye la.. air la ni.. nak yang mana..? Last-last dia bangun gi dapur bukak peti ais.. tunjuk jug air ribena. Bagi dia pegang gelas sendiri tuangkan air baru la nak minum!.. Bukan ke mamanyer dah tuangkan letak atas meja tadi..? isk isk iskk... manje sungguh!

p/s : Baru tau kenapa Dania lom ader 'adik' lagi.. manjer terlebihhhhhh..... huhuhuhu!

10 sweet comments:

yatie chomeyl said...

nanti dah ada adik tak manja sgt la kot kak eheh

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

bagi mimi kan izan, selagi anak tu mau isap nenen, selagi ada susu, tak menyusahkan, bagi la sampai dia puas. nanti dia berenti sendiri tu .. kot2 dah ada adik nanti kan. mana la tau .heehe

☆ lieya latif ☆ said...

teruskan jek laa izan...nape nak kene stop...alah selagi ade susu, n dania nak...kasi jek laaaaa....bagus izan lame tul dpt bf dania....lieya dulu seteahun jek ...sebab kene gi kursus lame....balik2 mija dah tak nak ...kaciwa betul!!!

nak tegelak tgk peel dania nak air tu....tu bukan manje tu.....tu ngade2 namenye....hik hik hik

~~ciklinn~~ said...

salammm tuan rumah..sihat ker? harap2 sihat yerk semua..

alahai manja nya anak dara tu.... geget karang taulah.... heheheheh

linn kan tak sabar2 nak bg ful BF kat baby nanti sbb masa abg2 dia dulu tak dpt nak bg..huhuhuhuh

Azibam said...

Eh Izan, Tulis blog yer macammana nak stop kalau boleh stop... Nak belajar ni...

Aleyn said...

Wah...chamion lah ko Zan...sampai lani Dania BF lagi...

Tok sah stop lah Zan...sian Dania nanti....

ibu 2AZ said...

still ada susu baik teruskan je izan..kite nih pun cam dah slow je..huhu

IZAN said...

RE Yatie..
kekeke.. bila la nak dapat adik tuh.. huhuh

Re Mimi..
Tu la pasal.. kekadang nak stop kan kesian plakkk huhuh

IZAN said...

Re Lieya ,
Tu la.. Dania tu kalau nak nenen cakap nenen dah habis pun meraungg tak leh terima ...huhuhu. Rasanyer lagi suke kena pelukkkk mamanyer nkott...

Re Cik Lin,
Yahh.. same la Izan.. masa Danish tak de kesedarang.. masa Dania baru dapat full BF alhamdulillah. Sekarang pun dah campur tapi Dania kalau dah ada mamanyerr.. jangan harap nak susu botol dahh.. huhuhu

IZAN said...

Re Azibam..
eh nko nak stop BF..? Adam bukan bawah 2 tahun kee..? tak yah la gituu.. sayangggg!
Kalau ikut petua depa suh buh la apa2 kat nipple - asam jawa ke..yg budak tak suka laaa.
Tu la aku pun lom try. Dah buh hari tu tetiba susunya menitik plakk.. hiba lak rasa terus CANCELLLL hahahahahah