*Gambar berdua pertama dgn 'gadget baru' he he*
Today is my 3++ bufday.... Alhamdulillah..masih dipanjangkan umurrr dan sihat tubuh badan untuk terus menikmati hidup bersama-sama insan-insan tersayanggg... Thank you so muchhhh to my dearest Hubby, Abang for the 'superb present', wishessss & everythingggg.. plus Danish & Daniaaa yang menyanyikan lagu 'happy bufday' sebelum tidur semalamm.. comelll je dengar sura Dania menyambut Danish menyanyiii.. dengar hujung hujung je.. yu youuuu!!.. yu youuuu!! hahhahaha.. and wishes from my friends & family too! Seems like this year celebrate awal started from last Saturday since ada buat makan2 sket kat rumah for close friends, neighbour, ofismate & family.. And yesterday, full day was *for me* celebrating day! Rasa seronokkk sangat-sangat 2-3 nihhhh... hehehehehheheeh..

Semalam on leave satu hari bergather ngan member2 RPKJ-14 untuk acara tahunan - Karaoke Gathering! Tak sangka ni dah tahun ke-5! hehehehe.. berkumpul before 9 am and bersurai before 5 pm... cam biasa semua mem'bujang'kan diri.. huhuhuh
Balik tu Abang ajak gi Mines... jeng jeng jenggggg.... pusing sane pusing sini....
lepas 2 jammmmmmmmmm.... tau-tau gadget ni dah jadi hak milik aku.....?! Wah wah wahh.. bufday present dari Abang tahun ni.... aku kata cam tak caya jeee nih.. hehehehehhe. This would be my first time ever to use Mobile Windows base SmartPhone... Almaklum aku ni kalau beli barang memang pakai lamaaaaaaaaaaaaaaaaa.... makan unit tahunnnnn.. bukan jenis pakai 2-3 bulan tukar baruu boleh kater cermat gak lerrr.. tu pun sejak kerja ni kira baru HP ke-5 aku... Anyway setelah survey luar dalam ni lah HP yang aku berkenannn.... terima kasihhhhhhhhh sangat-sangattttttttttttttttttttttttttttt Abanggg....! Kalau tak dapat HP ni pun aku tetapppp sayanggggggggggggkan Abang sangat-sangattt....!! hu hu hu Moralnyer:
Ni bufday present aku & Abang tahun lepas (dibaca sebagai Abang belikan HP aku & aku belikan HP abang) yang dah ditradekan semalamm.. setahun gak berjasa.. upgrade masa tu pun sebab excited nak ber-3G huhuhuh! Padahal aku masih ada lagi HP Samsung yg masih elok & aku simpan sampai hari ni buat back up HP.. *wink*
Ini pair tahun ni.. O2 yang Abang beli tengah tahun hari tu gara2 LCD HP Nokia abang rosak (pecah bertanda 2 jari Danish) gara-gara main game... aku lak menyusul semalam tu pun seb baik Abang sudi nak sponsorrr he he heee.. Thanks again Abangg.. tak jeles dah dgn O2 Abang lepas nihhh.. muah muahhhhhhh! He he he 5th Annual Karaoke Gathering
Pagi-pagi dah follow Abang ke gi kerja & drop kat Komuter Serdang. Sebelum kul 9 aku, Rusma, Anie & Ujen dah berkumpul and breakfast at Subway, KL Central. Ni memang port kitaorang berkumpul every year. Zalie je sampai lewat skett.. Normally lepas breakfast terus naik LRT ke SOGO tapi kali ni since Rusma bawak keter so terus la ikut Rusma merempit naik keter masuk KL..


Add Image
Seawal kul 10:30pagi kitaorang dah tercongok kat SOGO... sempat meronda & window shopping sebelum 'Check in' di Red Box.. heheheheh. So wajah-wajah peng'karaoke' tahun ni ialahh... Aku, Wah, Rusma, Ujen, Anie & Zalie... hehehehehehhehe

Yang lain-lain ni biarlah gambar2 ni yg menceritakann.. hehehehehe... satu je tak leh hilang dari dulu.. asal nak bergambar je mesti 2 jari nih otomatikk naikk... 'peaaaceeeeeee!' hehehehhe


Pakej Red box hari kerja ni murah jekk.. cuma perlu ambil set lunch so dapat lah karaoke session FREE for 3 hours! Start at 11am to 2 pm! Lunch pulak ada 4 choices of menu...nasi goreng dia pun sodapppp!

Tu dia.. kalau tahun lepas aku... tahun ni si Zalie pulak yg sempat pump EBM sambil karaoke.. siap ada assistant tolong pegang microphone lagikk! mujur makan pun tak bersuap! hehehehe
Cayalah Zaliee.. go Zalie go!! Tahun depan turn sape pulakkk... tunggguuuu!!!

Tu dia wajah-wajah ceria Preggy Mama dalam sessi kali ni.. Anie- masuk 7 bulan, Wah masuk 4 bulan & Rusma masuk 5 bulannn.. mesti baby dlm peyut tu pun ikut berkaraoke sekalii.. hehheheheh
Habis sessi karaoke merempit 2 keter plak balik semula ke KL Centrall.. untuk sessiiii..
melantakk di Sushi King sempena Bonanza Sushi RM2!!! huhuhuhuh

Antara yang menjadi pilihannnn.. Salmon, unagi, ika, ebi tenpura.. memang saiko gilerrr lahh!
Ni nak citer skett.. bila tenok sushi conveyor tu tak berapa nak ada Salmon terus la kitaorang request kat waiter SK. Dia pun ok lah nanti dia naik kan ke atas conveyorrr.. bila naik je atas conveyor penuh terus la meja kitaorang ngan salmon sushi tu.. bila makan memang.. fuhhhhhhhhhhhhhhhh.. 'kuchi ni tokeruuuuuuuuuuu.....' *melt in mouth* tapi bukan cair di mulut yg di awang-awangan tuhh.. tapiiiii.. yang cair tuuuu air baru yg kat salmon tu yg masih frozenn!!! wakakkaakkaakaka.. so terpaksa la biar sekejappp bila dah lembut daging salmon tu baru leh makannn.. heheheh Kitaorang siap cakap kat adik waiter tuu..

'Dik kiraorang nak bagi nama baru kat sushi ni... Salmon Ice Sushiii.. boleh takk..? ' adik tu pun sengih jekkk..kui kui kuiii



Muka-muka ceria setelah kekenyangan 'melantak' sepanjangggg hariii dengan apartment pinggan2 sushi masing-masinggg....! Tak sangka pulak aku menjuariii carta.. kondominium 9 tingkattt!! kui kui kui! Lepas habis melantak kitaorang bersurai lewat jam 5 petangg.. mata rainennnnnn!!! Hontouni tanoshikatta yo..!!!


For previous post :

My RPKJ circle ~ Sweet memoriesss

12 sweet comments:

Cosmedecorte said...

Happy birthday kak Izan!!

umeboshi said...

yeyy!! seronok tgk gambo2 korang yg ceria tuh. hehhe...urayamashiii. nak buek camno. den kena kerah tenaga kat opis ni...boss outstation.

Gieyana said...

hepi besday yer Izan..

woww wee..sedapnya sushi..:D

ambrynaa said...

uwaaaa...gambo 'possing maut' aku ko letak..hahaha..mata rainen ne! tanoshikatta!!

☆ lieya latif ☆ said...

hepy besdei dear..semoga suksess dan ceria selalu...

wah seronoknye dpt gajet baru...cun woooo.....

alamak, tgk pic makan kat sushi king tu terus kecur tau...lieya pun peminat sushi tapi kalo nak gi makan kene gi ngan kawan2...hubby lieya tak masuknye sushi2 nieh hihihihi....

IZAN said...

Re:
Thankssss Farahhh!!!

Re Umeboshi:
Tu lahhhh.. bilaaaa la nak dapat cik noora join kitaorangg nih.. tahun depan kott..??! hehehehe

IZAN said...

Re Gieyana:
Thanksss dearrr...!
memang sodappp punnn! rugi tak pi wehh...! pi jangan tak pi! heheheheh

IZAN said...

Re Lieyaa..
thanksss! sekali sekalerrr hehehehhe...
ehhh jangan tak pi... time ni je nak merasa pinggan pink, purple & merah RM2! kalau tak cecah RM6 sepinggan!

IZAN said...

Re Zalie :
Opsssss... ter'publish' suda.. ekekekke. Ok apaa.. 'gambar mahallll tuuuuu!!!!' mata rainenn ne!!!!

Aleyn said...

Happy 33rd birthday izan...wah dpt hp baru lagik...suker ler tuh...

ibu 2AZ said...

epi belated besday izan..wah bestnyer pressie tuh..

tgk izan makan sushi...mmg nampak sedap je..

hanny said...

akak kalau jumpa korang kat mana2, sure akak tak cam. semuanya macam anak dara dengan muka matured (except mak buyong la...)..hehehe..korang lah yang kena tegur akak ya...