Lagi update kisah raya...hahahahhaha! Sori yekkk.. minggu ni la baru dapat merasa hujung minggu dapat nak melepak kat umah... so baru la berkesempatan nak hapdet.. banyak nak citer tapi tak sempat sampai nak basi dah citer2 tuh.. huhuhhu. Anyway kenangan tetap kenangannnkan.. so aku paparkan jugak kat sini.. heheheh Ni gambar2 mini gath minggu ke-3 raya hari tuh... since minggu terakhir raya yg sekali ngan cuti deepavali tu aku kena kerja berturut2 maka 3rd week raya tu aku buat ler masak2 skettt.. ajak la kenkawan terdekat, jiran-jiran & ofis mate. Buat kecil-kecilan je punn.. huhuhuh



Antara menu yang sempat aku masak lontong ( Nasi impit, lodeh & sambal tumis ikan bilis), steamboat -menu wajib, pecal (sayur2 celur ngan kuah pecal kacang) and bihun singapore. Pas tu ada la goreng2 sket ngan lemang 'tunjuk'. Macam tu pun kelam kabut gak le aku masak walopon di bantu bibik.. huhuh.

Nak ikutkan start kul 3 tapi seawal jam 12 tengahari dah ada saudara terdekat datangg... lagi la aku kelam kabut last2 ngan sedara2 aku tolong sekali .. huhuu. ma kaseh bebanyak la kat K.Noi yekkk... ado ko tetamu pun tulong tuan umahh... ehehehhehe




Antara tetamu yang datang sessi petang - jiran2 dan ofis mate aku & Abang.
Port bebudak kat 'mini entertainment room'.. huhuh. Memasing tak berganjak layan PS2.




Sessi malam ngan geng2 ojosama...masing-masing bawak baby kecikk.. tu aku belum tunjuk lagi yang tengah 'berisi' termasuk la yang baru dapat baby tapi dah 'berisi' kembali... he he he..sebab tu la tahun ni aku bermurah hati buat mini gathering sebab geng2 aku yang lain ni ramai yang ada anak kecik & berbadan dua tahun ni.... tahun depan dah cop aku lak nak terjah umah diaorangg.. hua hua huaaa!
Antara wajah-wajah baru yang pertama kali sampai ke rumah tahun ni... Cik Noora & noname + En Zaaba.... Lepak kat luar sambil layan steamboat panas-panas.. fuhhh!!
Port kanak-kanak yang riuh rendah main kat playground.... kejap2 ada la yang berlari masuk rumah menangiss.. heheheheheh.. meriah! hahahahah
Terima kasih pada semua yang telah sudi datangggg... jumpa lagi tahun depannnnnn....

6 sweet comments:

umeboshi said...

yeyy! yeyy! i like..i like...dah update tang makan2 kat umah izan tu eh? sorry, nak nunggu gambo2 dari kamera ciknoora, etah bila la dpt upload ke PC ni. kat opis ni mendokusai sket la. tu yg berchenta nak letak gambo2 dari kamera. kalo dari henpon, anytime ok!!

zura@iwan said...

so besar la umah dier...

pstt; cutenya bb ngah landing2 tuh..

ibu 2AZ said...

wah, meriahnyer gambar2 tuh..tgk menu pun dah nampak sedap je...
sori ek ritu...thanks ssgt jemput kami..i lak..tk t'piki nak sms hehe..

IZAN said...

Re Cik Ume..
ma kaseh la sudi gak datang ari tuhh.. jangan lupo jalan no.. sok sok mai lagii.. hehehe

IZAN said...

Re Zura;
Iskk.. tak de la besar mana pun Zura.. camera trick je nampak besarr... tapi cukup le kami anak beranak dukk..
tu la pasallll comel-comelll baby2 tuhh.. gerammm jekkkk

IZAN said...

Re Ina,

Tak pe Ina.. lain kali ada rezeki mai lagi naaa.. bukan jauh pun! sepelaungg jekkk hhehehehe