Syawal dah sampai ke penghujungnyaaa... baru sempat nak hapdet... kuwang kuwang kuwangggg... aku pun kira dapat beraya 3 hujung minggu je . Cuti deepavali lepas 3 hari berturut kerja dek system upgrade punyer project... hari-hari balik matahari dah terbenam tu tak termasuk kalau bawak jepun-jepun dari HQ pi dinner plakk... moralnya aku belum ber'cuti' lagi dari last week...huhuhu. Anyway, tema ke-2 Raya tahun ni - Putih Merah.. sempat snap sebelum keluar beraya umah. Pi beraya ke rumah kenkawan sekitar KL & sempat terjah IKEA.. ehhehhe
Port Dania dalam kereta.. suka sangat duk depan aku...
Tema ke-3 baju raya... hijau pucuk pisannggg.. heheheheh... I likeeeeeeeeeeeeee..... hari ni gi beraya ke-rumah sedara mara....
Melayan Danish & Dania mail 'remote control'... diaorang tekan remote sambil sebut 'Stop! - Go! - Slow - Fast! - Sing a song!" pas tu aku la yg jadi mangsa kena buat aksi2 tuh! melekek2 ketawa 2 beradik ni dalam kereta kesukaan..! huhuhu
Port Danish dalam keter... dari kecik sampai sekarang.. jenuh suh duk belakang jap lagi boleh merajuk ' Mama tu dengan Dania je.. Danish je dengan bibik... tak nak kawan..' Dushhh!!
Bila dah habis beraya nak ajak balik.. especially dari umah Mak Long nyer yg ramai ada sepupu2nyerr.. ni laaaaa rupernyee... menangis-nangis tak nak balikk!!! Tak puas main ngan sepupu2nyerrr..iskk iskk iskkk
*********************************************************************************
KEMERIAHAN BERAYA di JOHOR
1 shot sebelum berkonvoi raya ke rumah sedara-mara..

Since raya ke-4 baru bertolak balik Johor.. maka sempat la aku join Marhaban Perempuan yang berlangsung selama 3 hari kat kampung.. 1 blok 25 rumah, 1 hari 8 rumah.. hari-hari Menu memang pelabagai di sediakan dek tuan ruamh. Danish & Dania pun tak lepas peluang join... seronok budak-budak ni - dapat kuih raya... makan.. dapat 'jajan'... berkonvoi reramaii- memang excited sangat.. aku pun excited tengok! huhuh

Tema sedondon.. di taja oleh Mak Usu.. Biru!
Habis marhaban.. kat rumah masing2 keluarkan 'hasil' dalam beg masing-masingg.. tu diaaa!

Jap lagi... ada lak yang bukak kedaiii... jual balik 'jajan' tadi. Habis la daun pokok nenek jadi mangsa 'mata wang' nyerr.. huhuhuh

Tu dia peniaga ngan pelanggann.... seronokkk tengok diaorang nihhh..
Danish : 'Dua singgit dua singgit!!!! *Mail - Upin & Ipin *

Marhaban hari ke-3.. tengok Dania lengkap! Dengan bag duit raya.. sampul duit raya.. mana nak makan lagi.. dengan air kotakknyerr.. serba meriah! hahahahhahaah!
Danish mengadap ayam gorennn.. habis berapa ketul ntahh!

Dah habis marhaban tahun ni.. tunggu tahun depan pulakk... bestttnyerrr!!!!!!!

Dania yang jakun tengok ayammm.. pagi-pagi mesti merengek suh bawak dia gi tengok ayam belakang rumah atukk.. penyudahnyer Atuk amek ayam buh dalam bakulll.. letak dalam rumah bagi Dania mainn.. kemain ceriaaa Dania dapat main ngan anak2 ayam tuh!! huhuhuh



9 sweet comments:

ibu 2AZ said...

comei je dania pakai bj kurung..elok je sedondon ngan kazen2 ek..

zura@iwan said...

cantik bj ijo pucuk pisang tuh...

ala dh abis syawal pon bleh citer lg kan..itu la memory..

Zalina said...

meriah sunggoh raya ko Izan!

Aleyn said...

Amboi2....siap bukak kedai runcit tuh...kecik lagi dah ader business minded....ikut saper lah tu yerk...kui..kui..kui...

IZAN said...

Re Ina.. tu la pasall.. bukan setakat sedondon ngan kazen jee.. ngan mak-mak, mak sedara ngan nenek3 sekali! huhuhuhu!

IZAN said...

Re zura..
Tu la pasallll... ah habis baru sempat nak citerr.. kekekekeke

IZAN said...

Re Zalie..
Raya setahun sekali la katerkannn.. huhu

IZAN said...

Re Aleyn..
tu la pasall.. sebenarnya tu ngikut Atuk nyer masa muda-muda dolu!! huhuhuh

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

salam izan..

thanks drop kat blog mimi.. wah begitu meriah tengok gambar hari raya ni.. anak2 izan pulak comel2 belaka.. johor kat mana tu? mimi pun orang johor, mimi di segamat, suami di kulai

re:- gambar2 besday semua upah photographer amik.. mimi tak pandai amik gambar cantik mcm tu...