Warrrghhh.. 1st time ever bawak Danish & Dania gi tengok Movie kat panggung!!
Aku memang dah lama teruja nak bawak Danish gi tgk citer Upin & Ipin Movie version - Geng the adventure begins nih! Sebab dalam keter sampai aku leh apal skrip upin & ipin ni pantang naik je suh pasang VCD termasuklah Dania.

Jumaat tu aku dah buat online booking thru GSC e-payment. Ingatkan nak tgk malam tu jugak tapi seat semua penuh tinggal seat depan last2 pilih date 14th Feb, Sabtu kul 2:00 ptg kat GSC Alamanda Putrajaya... dekatttt ngan umahhh.

Kul 12 dah kuar dari rumah, lunch kat RASA- food court dan terus amek ticket kat kaunter e-payment ticket collection. Danish memang excited giller lah nak tgk Upin & Ipin kat TV besarr nuhhh..huhuh

Vanue : Golden Screen Cinema, Alamanda Putrajaya
date : 14th Feb 2008, Saturday
Time : 2:00pm
Price : Adult RM 9, Child RM 5 (Dania FOC)

Dalam panggung kitorg duk seat belakang dan tepi sekali..memang strategik sbb nak letak stroller kat belakang. Sepanjang tayangan Danish & Dania tekun abess menontonn! Pop corn memang Danish aaa yg pegang sendiri sambil menonton.. kejap2 kalau orang gelak tapi dia tak faham ada gak la tanya "Mama.. kenapa mama? kenapa?"
Dania mmg steady jek duk kat pangku Abang.. aku duk tgh antara Danish & Abang tukang huluq pop corn kat Dania... selepas separuh menonton Dania merengek nak nenek so aku BF kan dia sampai lenaaa...


Kesimpulannya 2-2 lulus cemerlang ujian tgk wayang! Lain kali bleh ajak lagi both tgk citer budak2 kat panggung. Hehehhehehehe

Overall aku rate 5 bintang! Ilustrasi kartun memang cantikk. Aku mmg bangga dan kagum dgn hasil pertama kartun animasi 3D anak tempatan kita!! Kepada semua, sokonglah movie tempatan terutama flem animasi 3D pertama kita nih!.. bawalah sekali anak2 sebab jangan risau, memang penuh dgn budak2 pun yg menonton dan sepanjang movie tu penonton nak gelak memang tak tahan2 punyaaa...huhuhu!

5 sweet comments:

Mama Erina said...

izan, dah tengok? hayaii..kitorang malam tadi baru kuwar cari tiket kul 9pm ngan 11pm FULL!! Keciwa...nampaknye kena booking dulu la ni..

IZAN said...

Better book la dulu lagi pun leh pilih seat online. Tapi certain GSC je bleh book & bayar certain bleh reserve je.. tak kisah la janji jgn keciwa depan kaunter. Tengok jgn tak tengok!! huhuhuhu

fiziskandarz said...

wahhh menarekksnya upin + ipin.. [ ntah zaman bila laa saya nihs dapat tgh tsk tsk ].. anyways, about our own baby hoho.. tgk laa camner :P

farah amoi said...

hehehhe
masa kami p...
book thru phone
tp bile sapai....tgk kosong je wayang
trus beli gitu je

pahtu masuk lam cinema
dok ikut suka sbb 1st show start at 1.20pm...mana la ade manusia sangat kan...


darwisY sapai terlena tu...
tu yg x tahan nak gelak!

Aleyn said...

Waarhg...dah tengok dah...baru plan nak gi weekend nih....memang teruja gak since dia tunjuk 'making of' tu. Tak sangka yerk...betul lah kata Dr. M...Malaysia Boleh!!