Lepas makan, masa untuk berehat sambil menonton seisi keluarga...
Rancangan di Astro - Bong
Danish & Dania asyik melayan mainan blocks yang dah berterabur depan TV.
Danish pulak dok lempar2 block yg berterabur kat atas lantai ke dalam bekas block
menghasilkan bunyi yg agak membingitkan telinga
Aku : Danish jangan la baling-baling macam tu.. bising la
Danish buat tak endah dan still baling blok tu mcm nak golkan dalam bekas dari jauh
Aku : Danish.. bisingla. Kalau Danish buat lagi nanti mama simpan terus mainan Danish.
Danish : Aaayok.. Nanti Polis tangkap Mama sebab mama marah je.
Danish : Nanti masuk penjara Sambung Danish lagi bersahaja sambil layan block2 tu.
Aku pandang ABANG nak tergelakk..
Aku : Ehh.. mana ada. Polis tangkap orang jahat je
Danish : Aaaaaaaaa...! Mama cakap jahat! warning Danish pulak
Aku : *Alamak tersilap sebut le pulak*. Bukann.. Polis tangkap budak nakal.
Siapa tak dengar cakap mama dia nanti polis tangkap la
balas aku cover line
Danish : Alaaaaa.... tak nak laaa. Nanti Danish nangis
Abang : Kenapa Danish nak menangis pulak ? sampuk ABANG
Danish : Nanti Danish masuk penjara..
Aku & ABANG tergelak.. sapa la ajar pasal kena tangkap polis ngan masuk penjara nii..huhuhuh!

4 sweet comments:

farah amoi said...

hehhee...dak-dak la ni
kekadang kta nak ajar diorg
kita yg di ajari nye balik

wah...izan g kelas aerobik ke?
bdn naik...mm..tara ada selera ni
makan je

izan, time keje
danish & dania tinggal kat bbsitter ke?

Aleyn said...

Anak2 sekarang ...biler dah bergaul ngan kengkawan kat nursery memang macam2 yang diorang bualkan..makin petah....jangan terperanjat kalau satu ari nanti diorang dok cakap hal politik lak....hehehe

nakdararindu said...

kak ijan,,, saye add link ke blog saye ye,,,tak kene tangkap polis kan,,hehe

IZAN said...

To Farah :
Gi gak la seminggu sekali kat ofis huhuhhu... saje keluarkan peluh skett. Danish & Dania duk umah ngan bibikk

To Aleyn:
kalau dah pandai sembang issue politik harus terkojut dennn!

To Nakdara rindu..
Sila sila jangan segan segan huhuhu!