Assalamualaikum....
Wah dah Jumaat hari ni. Esok dah Sabtu Ahad balik. Kalau dapat sambung cuti kan besttt kannnn.
Sekarang ni bermula 1-4 May ada HOMEDEC exhibition berlansung di Exhibition center KLCC. Semalam dah terlanjur cuti Abang panggil kontraktor utk review progress sekali gus confirmkan exterior layout! Hahaha  berani betul kan. Layout tak confirm boleh kerja jalan dulu gara2 kontraktor dah terlebih excited nak start kerja  uhuuuuu.
Tapi interior layout dah handover awal la cuma yg luaran ni...
jenuh pikiorr idea tersekat2... nak lukis sendiri 3D tak pandaii haishhh..
dok belek magazinee je kan huhuh...  tu la bila engineer cabuk verangan nak jadi arkitekkk
camtu la gayanyaa arkitek sendiripikir sendirian berhad hihihihi.


Apapun dah lega lah interior and exterior layout dah handover. Hopefull kerja2 pengubahsuaian terus berjalan lancar. Untuk rekod dah 5 minggu proses ubahsuai ni berlansung.


Settle review meeting kami bersiap2 untuk ke Homedec. Kali last pergi tahun lepas bibik ada lagi.... so aku ngan Abang je yg pergi. Kali ni sebab bibik dah takde alamat hangkut la semua askar sebatalion. Paham2 je la waktu nak 'bersiap'. Last2 kul 4 petang baru sampai KLCC !! 
Hahaha *gelakkan diri sendiri*.


Cuci2 mata... haish sempat jejak 2 hall je. Boleh pulak terserempak dgn member ofis-mate Abang merangkap kami wife2 yg sokmo kena tinggal BILA Abang & husband dia kena gi outstation. Time2 tu  sokmo la berinteraksi kalo Encik2 somi ke outstation. Maklum la sitting in the same boat! Kalo tgk bilangan askar kami dan 'patern' pun sama... 4 askar, HeRO sulung! Hehe

Progress terkini proses pengubahsuaiannn rumah


Baru siap tanam bim dan piling


Gigih panjat ke tingkat 2.. gayatttt errrr

Okey... tak sempat round semua. Memang kena jejak lagi ni.... banyak benda nak kena survey harga. Weekend ni pulak kot part 2 kalau berkesempatan. Dah terlanjur masuk KL otw balik tu dinner kat KL terus.. Abang ajak gi makan nasi Arab kat Wadi Hadramawt. Wah lately tgh selera makan nasi Arab jekk.....Layannnnn


Tapi fail sket laaa... konon2 tempat baru try menu baru.. dah la tak paham kan nama menu tu... order2 haishh tak kena lak dgn selera tekak. Siap order salah hantar...teringat citer Mr Bean yg salah order makan kat restoran France tu. akinat order tak paham makna haha.
Kena plak air Teh herba Adani dia pun termanis....
haishhh mmg lambat lagi la nak jejak sini lagi gaknyaa...
masa makan tu tengok kat meja sebelah YB dan org2 kuat PAS
pun tengah menjamu selera...

Ok dah kenyang balik.... settle2 persiapan sekolah hari Jumaat plak.. alkisahhh

5 sweet comments:

Nad MamaZN said...

sempat kot beraya dgn umah baru? :)
nnt klu plan nak wat housewarming/openhouse jgn lupa jemput saya ek kak, hehe

lieyalatif said...

WAHH MESTI kebabom umah ko izan...aku lak excited...syok le budak2 ni dpt laa bilik cantik masing2 nanti..... ko pun pandai deco2..mesti cun ko deco2 umah ko nanti...hope semua berjalan lancar key.....

ishh tgk nasi arab plak...terus bekeroncong perut aku...aku pun peminat nasi arab wey...lamb mandy lah peberet aku!

*∽ IZAN ∽* said...

re Nad tu la tak tau la sempat tak raya ni.. tak target raya pun.. targer kalau boleh siap August pun dah ok. Almaklummm kontraktor ni kan schedule nyer mmg boleh beralih2 hihihi.
InsyaAllah Nad, ada rezeki namamu dalam list hokeyyy! ;)

*∽ IZAN ∽* said...

Re Lieya : hahaha.. ala Lieya biasa2 je... nak kebabom cemana bukan nyer pakar pun nak deco2 ni.. jenuh belek magazine je la korek ideaaa. angan2 macam2 tapi sokmo tak dapat nak dizahirkann.. verangan je lebih kikikiki.

InsyaAllah doakan moga2 semua berjalan lancar ehh... aminn.. ma kazehh muah muahhhh

aku pun dah start mabuk makan nasik arabb je lately.. keta tukar menu lain lak lepas ni hihihi

Cho Zila said...

amboi bestnyer pergi homedec exhibition... mesti menarik tertarik nanti dah siap rumahtu...
memang kadangtu kalau tersilap order rasa rugi lak yerk.. tekak kita tak sama pun ngan orang lainkan..