Assalamualaikum....

Aha sejak mencuba masak wet butter prawn masa balik johor hari tu mmg teringin nak masak lagi balik rumah kang.
Kebetulan Abang ada beli daun kari dan sotong... terus teringat nak buat lagi!

Petang tu balik kerja Papa gi beli barang2 dapur aku standby jaga budak2 sambil prepare nak masak. Kirim la beli kacang panjang & susu cair (walopon susu cair bertukar jadi susu rendah lemak kekeke).. hasilnya.... taraaaa! Makan dengan salad + sesame dressing dan nasi goreng planta pecah telurr. Pernah makan menu lebih kurang camni kat Q-Thai cyber tu yg datang semangat walopon terlebeyy masin sudaaa kikiki

5 sweet comments:

JaSSNaNi said...

assalam izan..
kalau masak butter2 ni mmg wangi kan.. time nak menumis tu lembut je bau.. sedap plak tu.. :) best nampak wet butter squid ni.. leh try gak..

lieyalatif said...

pergh izan....terliur aku tgk ...platting pun tahap masterchef ni hahaahaha...

aku selalu buat udang ngan isi ayam jek..tak penah try rase yg sotong plak....selalu aku menyambalkan jek sotong...nanti aku try ler...

usratun razali said...

wahhhh sungguh mengancam masakan ni...nk try jgk laaa

Zura@Iwan said...

wahhh
terliur tgk..
sure sedap ni..

kalau butter ni mmg wangi kan..

Aleyn said...

Confirm licin pinggan kalau dapat ni...