Assalamualaikumm..

Wahahaha.. kejap je dah hari Isnin. 
Cuti Thaipusam 3 hari kitaorg balik Johor... kebetulan adik yg duk Penang pun balik Johor
maka berkumpul lah kami sekeluarga dlm cuti pendek ni.
Bila berkumpul ramai2 macam2 la menu makan keluar.. tak renti2 kerja makan jek.
Ada pulak layan tekak org mengidam *bukan I taww*
apalagii.. yg lain pun tumpang sekaki ler hihihi


Bibik dah tak de, 1st time balik kampung bawak balik keta sedan.. 
kalau selalu boleh berguling sorang satu row kali ni kena la adjust kasi muat
3 org dalam satu row... solutionnyerr .....
pepandai la berimpit memasing yek kikiki


Air Asia Travel kit ni beli masa travel gi Sabah.  Memang berguna utk travelling jauh ekk


Sikenit ni kan suka main berdiri kat depan mama.. elok jugak pakai bantal leher ni..
kalo keta benti2 tak le kepala dia terantuk kat dashboard kan hihih



Penyudahnya tengok la Dhiya landing mana..
so anak papa okehh.. bahu papanya jugak nak dibuat bantalll hisk hisk 



Hari Sabtu tu Mak nak belanja makan kat restorang sea food. Pagi surver nak gi booking tengok tutup plakk.. penyudahnya beli seafood dari peraih masak sendiri kat rumah.
Memang puas hati la.. beli berkilo-kilo ni.
Udang & siput gongong fresh dari kelong.. udangnya masih melentik2 lagi 
masa bawak naik keta... peraih siap naik bot gi kelong.. maklum laa
geng kamceng Abang aku kennn... order on the spot gi sauk hihihi.
Balik umah buat Wet Butter prawn





Tak lupa order belangkas... Puyuh goreng nenekkk.. ikan Abang aku pancing kat lautt.. Ikan pipi besar
katanya.. suh adik aku masak kari penang.. perghh mmg bertambah2 makan kesedapann.
Kupang 10 kg licin ratah anak beranakk.. siput gongong 5 kg... udang 2 kgg..
belum Mee bandung & wat steam boat lagi *lupa nak snap*

ABC Jagung leleh berapa kal ibeli hihih..



Wet Butter Prawn


Siput gongong 5 Kg, kupang 5 kg pun licin diratah wehh.. tak dan nak snap pon kikiki



ABC Jagung Leleh


Burger Kambing


Kari Penang powerrrr


Puyuh goreng salut tepung meletopp! 


Adik aku dr penang cam biasa kalo balik macam2 dihangkutnya selagi boleh 
hangkuttt kikikiki.

Seronok sangat jumpa adik beradikk.
 Memang 3 ari duk kampung kerja makannn je wehh!


3 sweet comments:

Nad MamaZN said...

meriah dgn mknn!
Takyah pk diet bila blk kg kan kak =)

Zura@Iwan said...

bila kumpul ramai2 ni mmg arr
asyik menchekik je kan..
best...kira diet tk diet hentam jek..haha

kita blk kg sbtu ptg ..jumaat lepak png

eelobor said...

saya pula, tiap tahun setiap kali cuti thaipusam memang tak boleh nak bercuti kemana-mana sebab kena SYMP