Assalamualaikum...

Aha... entry hari Jumaat. Ni nak citer pasal 'Kayu Ajaib'  hihihi.
Suka hati je aku buh nama.. sebenarnya jumpa picking stick ni kat DAISO yg rega
 pukul rata RM5. Teknologi Japan tapi made in China hoho. 
Aku kalo masuk DAISO ada je benda yg nak di beli. 
DAISO terbesar kat IOI, kat One Utama pun ada, Jusco Seri kembangan,
Mines.. bleh la jejak kalo teringin okeh.
Memang sokmo jumpa benda2 pelik yg kita rasa tak de pun 
ok je tapi kalau ada 'Eh lagi bagus!'

Kegunaannya untuk pick up / ambik barang2 tak kira la kat atas yg tak sampai di capai dek tangan 
 ke kat bawah ke mengikut kesuaian keadaan.  Just press je pemegang dia yg kaler merah 
tu nanti penyepit tu terkatup untuk sepit barang2 yg kita nak 'capai' gitew....
panjangnya kira-kira 5-6 jengkal gitu.


Paling sesuai di gunakan oleh Mak Buyung yg dah makin sarat macam aku ni kann..
mana larat nak pungut2 barang atas lantaii uhuhuhuhu. 
Sekso membawa perut nak menunduk2 ke bawah plak kan.
Lagi satu time dalam pantang pun memang berguna Pick up stick ni kan
senang, tak yah la nak menunduk2  kalo nak pungut apa2 atas lantai lagi kalo
tengah berbengkung bagai. Amacamm.. ada yg berminat ? hehe

4 sweet comments:

Nad @ MamaZN said...

Haha...aah ek, tak terpikir plak +)

juelee said...

wah ni bagus ni.. bkn saja tok mak buyung.. tok yg bkn mak buyung pun sesuai ni

Cho Zila said...

ha.. ha.. kitapun der.. memang daiso tu akak suka bebeno.. atikah ngan azaliapun pandai sekarangni masuk situ akak bagi sorang RM5 pilihler benda yang dia nak.. tapi kena tapis gak dulu.. mun kalau dia beli note book yang kedai biasa leh dapat murah memang tak dapatler...

YuS said...

Bagusnye benda nih..mmh mak buyung bile dah trimester 3 tu pyh nk tunduk bgn justbto pick up benda atas lantai kan...hihihi kreatif betul org yg reka nih