Assalamualaikum...

Ahaaaa... sejak mengandung ni suker sangat minum 
POKKA Premium Milk Tea & Milk Coffee ni.
100% brewed. A blend of Premium Milk & Ceylon tea.
Minuman kegemaran masa belajar kat Jepun dulu..
memang rasanya je  sejibikk macam kat Jepunn.

lagi satu Coklat NIPS & Kit Kat.
Padahal selalu tak de la pandang sangat coklat ni.
La ni kalo gi shopping barang rumah, 
time nak bayar kat kaunter mesti tangan ringan je
nak capai Nips & Kit kat n ikat tepi2 kaunter tu kannn....
budak2 pun dah ikut suka uhuhuhuh.


Pokka Milk Tea ni tak semua tempat juall.. tempat2 tertentu je. Kalau combini Shell 
or beberapa kedai yang aku jumpa kat R&R highway rega RM3.50 sebotol ohok!

Tapi kat StreetMall Cyberjaya ada satu Convenient Store Roswell yang jual RM 2.90 sebotol.
Memang kalo sekali beli borong berbotol2 and so far cepat je dia top up stok! bagusssss bagussss!!

Anyway check up baby 29 minggu hari Sabtu lepas berat naik 4.5 Kg dari masa check up 24 minggu!  ohok ohok! Doktor kata kalo naik lagi memang kena minum air gula lagi seround la jawabnyaaaa.
Lagi Doktor komen air ketuban banyakkk.. memang pregnant kali ni perut terasa lebih besar dari duluuu...
owh tidakkkkkkkkkkkkkk!! macam dah sarat sangat ni padahal baru masuk 7 bulan uhuhuhuhu

Bibik plak masih bercuti.. nak masuk minggu ke-4 nih.
 patut balik Ahad lepas bleh nya dia kansell last minit. Tak pasal2 beli tiket flight baru and schedule Ahad ni pulak. Harap2 la Bibik ku balikkk.. kalo tak memang masakkkkkk laaa uhuhuhuh. Dah beberapa hari aku WFH, Kerja dari rumah sepanjang Bibik pulang bercuti..
tapi minggu ni dah extra cuti, nak tak nak kena gak aternate ngan En Hubby  huhu.
Seb baik masuk office lalang tak naik tinggi sangat lagi huhuhuuhu

5 sweet comments:

Nad @ MamaZN said...

take care kak..
saya plak ikut risoo bibik tak balik2 lagi..hihi

Gieyana said...

Tak cake care babeh..x sbar nk tgk bb awak nnt...

Sedap eh air pokka nih? Nnt mak survey...:-)

Cik Puan Mimi said...

maybe naik berat sebab minum air milktea tu kot.. kan maniss tu yang gula tinggi dan berat pun naik.

Cho Zila said...

akakpun suka pokkatu... tak perasan lak hanya kedai tertentu sebab tak cari sangat..
alamak bibik bibik.. susah gak yerk...

Fizee said...

happy happy happy new year kak Izan and family! eh tatau pun kak Izan skrg pregnant, so congratulations on that too! have a great great year ahead :)