Assalamualaikum...

Selamat berhujung minggu semuaaaaa
Ahaaa...kemanakah kamu-kamu semua bertebaran
hujung minggu nih...? 

Semalam lepas kerja Abang ajak berdinner di 
Kaw Kaw Burger Bakar cawangan Puchong Utama..!!


Waaaaaaaaaaaaa... first time aku baru nak try ni he he he!
Di sebabkan baca review rata kata kena tunggu sampai sejam,
lepas maghrib terus kitaorang chowwww..



 lokasi nya
di Medan Selera Lokas Makana terletak berhampiran
Carrefour Puchong Utama.
Boleh layari 
untuk maklumat lanjut :D


Pukul 8:10 mlm kitaorg dah sampaii.. memang awall sikit je.
Masa Abang beratur baru ada orang kat belakang & 3orang kat depan,
sampai turn Abang tengok2 dah berderet orang beratur kat belakang! uhuhu


Ni senarai menu dan harga Burger Bakar


Pilih menu dan bayar, kena bagitau nombor meja siap2. 
Akan dapat nombor tempahan terus.


Sempat sekodeng krew dapur Burger Bakar. Siap peace lagi brader ni.. 
sporting habissss..! Siap pesan suh letak website 
burger bakar kat post. Sudah ku tunaikan yerr.. hehehehe


Tu dia burger bakar in the making.
Patty/burger dagingnya tu di bakar atas grill.
Aku tengok dah siap di acu, krew2 tinggal
grillkan je


Roti yang di grill jugak


Krew kaunter, mengambil tempahan & menyiapkan burger & di hantar
ke meja-meja customer



Port kitaorang. Depan skrin besar... strategik habiss


Bersebelahan pulak ngan playground nih!
Danish & Dania sampai terus hilang dalam 'batu belah batu bertangkup' nih.
RM5 per person ya puan puan.. :D


Dhiya di pangkuan bibik

Kedai2 di tapak Medan selera. Ada macam2 jualan, baju2, aksesories etc


Gerai-gerai makan


Gerai & Kedai makan both ada


No meja kitaorangg


Akhirnyaa...! sampai jugak menu yang di order! eheheheh.
Sorry aku fokus amek gambar burger jekk..
menu2 lain air ke apa tak terasa nak amek pun uhuhu.
OK Meh I perkenalkan satu per satu


Ni dia Burger Bakar Basic + Sausaged with cheese sauce.
RM7.50 + RM1.50 = RM 9.00


Burger Bakar Cheese RM10.50


Pandangan dari sisi. Olalala...!! Aku suke sangat gabungan
Cheese & Cheese sauce diaa.. yummehh!
Tapi besar sangat bebb.. jenuh posing nak nganga & makan ehehhehe.
Kalo tengok Bibik makan burger lagi laa..
dia koyang sket roti tuh pastu amek2 isi lain baru makan..
macam mencolet la plakk.. kikkiki


Burger Bakar Baconize RM10.50
Nampak tak Bacon Daging dalam tuh?
Asal2 aku yg order ni last2 Aku makan yang Cheezy, Papa yg
hadap Baconize eheheheheh


Model kena bayar eheheheh. Sebab Papa yang belanjer keh keh keh!
Terima kasih bebanyak Papa belanja iolllsss malam nihh.. muahhh muahhh!!


Jemput makan uolllsss!! Auummmmmmmmm!!!
Tak muat mulutt wehhhhhhhhh!!


Ni duta tak berbayar eheheheh.
So far so good, memang kenyang giler la makan.. besarrr 
tapi dia punya daging burger tu tak lah sejuicy yang aku bayangkan.
Overall ok laa sekali sekala nak tukar selera kannn..
al maklum rega pun tak berapa nak murahh bebb!


Danish yang dah lencunnn berpeluh main kat playground kat tepi tuh uhuhuh
Tak ingat nak makan dah. Suh makan burger pun tak nak.. datang
nak minum air jekkkk


Penyudahnyaaa nak balik baru sibuk mintak beli
kerepek kat gerai nih.. isk isk iskkk


Okeh perut dah kenyangggg.. nak balik sudahhhh.
Terserempak pulak dengan ex-office mate lama... 
Duduk dekat2 je kitaorang ni.. semua dah 'grad' dari 
tempat kerja lamaku itew.. uhuhuh

Sekian update Kaw Kaw Burger Bakar.. 
Alkisahhh

13 sweet comments:

ratu siput said...

aduh mesti sedap kan.tgk pun dah telan2 air liur.kalau gi umah abg kat puchong nanti nk suruh dia bawaklah...anyway salam kenal dr RS :)

Nad @ MamaZN said...

sodapnye...!
wa, dhiya minum susu perasa burger bakar ye? hehehe

lencun habes abang tu!
cam bersukan tgh panas, hhehe

eelobor said...

aku dah banyak kali baca review yg di buat kawan2 pasal beger bakar nih, tapi bila mengenangkan nak kena beratur panjang2.... tak sanggup rasanya

mama tisya said...

kaw kaw tk pernah try lg tp rawang burger bakar dh byk kali..nk2 plak baru2 menang dpt mkn free...tu la beratur pjg kn

lieyalatif said...

WOW!!! bile laa nak cube nie...dekat dah dekat dah nieh.....

*∽ IZAN ∽* said...

re Ratu Siput :
Selamat berkenalann!!! terima kasih sudi singgah teratak saye uhuhu.

owh.. kalo singgah Puchong leh lah jejak sini. dah dekat dah tuh ;)

*∽ IZAN ∽* said...

Re Nad :
Ahahahaha..! tu laa.. perasa burger & creamy cheese lagikk eheheheh

*∽ IZAN ∽* said...

Re Eelobor :

Masa kitaorg pergi beratur tak berapa nak panjang lagikkk.. kena pandai pilih time gak kot ehehheh

*∽ IZAN ∽* said...

Re Mama Tisya :
Tu laa.. ada nampak Mama Tisya post kat FB gambar2 kupon percuma.. tu yg lagi meluap2 rasa nak pergi ahahahah

besttnyer dapat burger bakar free!!
ni 3 ketul pun dah RM30 ++ hohoho!

*∽ IZAN ∽* said...

Re Lieya:
Harus nko jejak Lieya..!!! tengok je la aksi mia mija nak gayakan makan burger tu karang..!

Dania makan sosejnye jekk eheheheh

tiefazatie said...

wah..mcm best je nie..ifa xtry lg nie..sbb memikir harga nya itu..haha

btw..sihat sis?lama ifa xdtg nie..sori

JLF e-Shop said...

GEMPAK !!!!!!

TQ... sangat menarik post ini...

Tips : time tak panjang Q diantara jam 730pm-8.15pm.

daging burger ini tebal, bersamaan macam 3kali burger biasa, so yg perut kecil boleh minta KKBB potong dua.

Admin jika free mai la lagi buat review stall baru kami

Sheikh Papa-NtiQ said...

Hi....saya baru jer upload pics dalam blog masa makan ngan famili kat branch Puchong. Memang betul ramai orang. Masa tu takde kasik nombor so kene la beratur...
Senang2 tu jengok la yer blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com konsep pasal makan jer 100% takde topik lain.
Kalu sudi tu follow yer blog saya TQ, TQ, TQ