Assalamualaikum..

Selamat hari Khamis ehehheh
Sekejap je dah nak hujung minggu. 
Esok ada Hari Jalinan Mesra sekolah Rendah kebangsaan
dan sekolah Rendah Agama Danish.. harus la pergii.

Nak update aktiviti beriadah hujung minggu 
sempena Father's Day hari Ahad yang lepas.
Malam sebelumnya Abang ajak pergi
Taman Rekreasi Cyberjaya pagi esoknya.
So the next morning tu aku pagi2 limun dah bangun 
masak sarapan dengan penuh semangat ekekek
Pukul 7:30 pagi dah gerak dari rumahhh! ahahahha


Tengok la kakak Dania punya kerjaa..
tak pasal2 Dhiya jadi ala-ala lady gaga ahahha.
Dah la bawak DLSR tapi SD-card tak bawakk! adehh laaaa
so bersabar dengan HP je lah uhuhuh


Sampai-sampai gerimis mengundannggg.. 
So sementara tunggu gerimis reda sempat la breakfast dulu.


Masak pun simple jekk.. Mee goreng & Sambal Sardin
untuk cecah Roti or self service buat sandwich sendiri ahahahha.
Budak2 gorengkan crab stick untuk diaorangg
Plus NESLO Panasss ! 


Isi perut dulu..


 Dania dah 5 tahun masih manjer terlebih.. makan mesti nak suh orang suappkann..!
kalo tak memang  payah nak suh dia makan habiss uhuhuhu


Baby Dhiya pun pagi-pagi limun dah bangun!! eheheheh


Habis makan ber-roller blade. Selamat sket main kat sini, tapak lembut.


Aku bawak Dhiya jalan-jalan ambik angin tepi tasikk..
sungguh mendamaikannnnn


Bapak & Anak main badmintonn!
Jap-jap tukar reguu..  aku pun sempat le main seround dua
ngan Abang wat keluar2 peluh uhuhuh


Orang pun tak ramai sangat pagi ni.. mungkin sebab 
cuaca kottt. Selalu aku sampai penuh dah la meja2 kat tepi tasikk

  
Puas main play ground & badminton, ajak budak2 ni round tamannn  



Masing2 excited nak excersice!




Baby Dhiya pun nak excersice!! ahahah. 
budak2 ni yg sibuk suh letak Dhiya kat situ adoyaiii


Like father like daughter ?

  Jalan-jalan ambik angin


Tengok la kakak, sibuk nak duduk dalam stoller baby jugakk! aishhhh!


Satu lagi aktiviti wajib, kasik makan ikan dengan roti!


Roti gardenia lagikk!! sedap la korang breakfast pagi2 ni yerrrr!
Banyak ikan lampan & Patin



Gemuk-gemuk ikan kat sini! banyak plak tuhhh


Lama gak lepak kat sini.. cuaca ala2 mendung & redupp..
tak sedar dah nak pukul 11:00 !!
Balik masing2 kepenatann ....
apa lagi layan golek-golek sampai petangg ahahahahh

P/S: Projek dari masa berpantang nak tukar layout blog tertangguh.. adehhhlaaa.
Gambar header pun tak tukar2 lagi nihh.. bila la bilaa.. lalalalalala

3 sweet comments:

ratu siput said...

RS mmg suke aktiviti2 camni sbb sep budget tp happy.yg pntg dpt kualiti time ngan family...

lieyalatif said...

wah...best santai2 gini hah...siap bawak bekal lagi hah...syok2....terliur lak aku tgk bekal ko tu izan....alah dania mcm mija le ko...kene suap baru abis...kalo bagi mkn sendiri mmg merempan le aku dok ckp "cepat mkn"...ngelamun lebih ....

bagus bb dhiya.....baik jek outing....ni mcm leh jalan2 lagi nieh.....

Nad @ MamaZN said...

bestnye berpiknik
siap bekal2 lagi, hehe
pasni calling2 la kak..
bleh berpiknik secara berjemaah
hehehe

dhiya, muke cam abang danish la ;)