Ahaa... sekelip mata dah masuk minggu ke-3 dah sejak Baby Dhiya lahir.
Hari ni Nurse datang rumah dan timbang berat Dhiya dah pun cecah 4.1 kg uhuhu.
Buat masa ni aku dah start buat stok EBM sket-sket. InsyaAllah.. plan nak 
fully exclusive BF sekurang-kurangnya 6 bulan kalau bolehhh..
Dania dulu 6 bulan gak dapat Full BF lepas tu campur sampai
Dania umur 3 tahun.. InsyaAllah delegasi penyusuan susu ibu di teruskan
juga kali ni sbb baby yg BF ni lebih sihat. 
mudah-mudahan di permudahkan aminnnn...!  
Sekarang ni rak atas freezer dah penuh pun... 
ni stok sehingga hari ni.. tarikh FIFO tu aku tulis kat
cup cover jek uhuhuhu.


Asal2 buat stok awal ni sbb lepas seminggu Dhiya kena jaundice 
aku nekad gak campur sket susunya ngan FM sbb masa Dania
prolonged jaundice dulu antara sebabnya susu badan.
Tapi kes macam ni sangat sedikit.. so korang2 sila jgn amalkan 
cam aku ni yekk.. huhu.

Anyway, untuk rujukan bersama, aku copy paste kan link info berguna
untuk breast feed kat bawah ni sekali.

4 sweet comments:

maszmadi said...

moga rezeki dhiya makin bertambah... ameen

syoik kan kalu boleh simpan stok susu bebanyak nie..

Nad @ MamaZakwan said...

go go chaiyok kak izan..!!!
biar baby dhiya membesar bagai johan! :)

eelobor said...

perghhhhhh..... byk stok terrrr

kinna said...

bestnye dpt kumpul susu awal2...