14th Dec
Bangun pagi tengok Abang bersiap.
Aku : Gi mana tu..?
Abang : Nak gi jogingg
Aku pun bangun ikut bersiapp
Nak ikut Abang gi jogingg gaaaakk.
Danish & Dania masih lenaa.. ZZzZZZZZ
First time sarung sport shoes kat umah.
Selama ni sport shoes pakai utk gi fitness class kat company jekk
tu pun floor berkarpet. So first time sport shoes aku turun padang.. huhu!
Moralnya apsal selama ni aku tak pernah ikut Abang gi joging ekk..?
Sebab selama ni tak ada orang nak tengokkan budak2 kat umah... hehehhe
So selagi bibik ada ni ada la chance nak ikut Abang berjongging.. best jugak
ek pagi2 ambil udara segar. Selalunya pagi minggu aku kat dapur aa buat breakfast
moralnya hari ni sambil jogging sambil beli breakfast! kwang kwang kwangg!

Tengahari pulak bertolak ke Seremban attend wedding Ezwan.
Tahniah to Ezwan! Kecil molek je wife nyer.
Anyway semoga berbahagia hingga ke Akhir hayat.
Tak lupa kpd Pn. Raja Azian, bekas guru disiplin aka mentor
sekolah aku dulu diatas Majlis anak sulungnya aka menantu sulung!
Moga cepat dapat cucu!!!

Balik hujan renyai-renyaii..
dalam kereta Danish main kamera.. tetiba aku sedar screen camera tu tunjuk
progress bar..???!! Haaaa..??? Aku panik terus switch off camera.
Check balik gambar keluar error - Nothing to display..??!!
Semua gambar2 Annual Dinner malam semalam ada dlm camera tu??!!
Arrghhhhh...! Biru mata hitam ku sekejapp..
Memang benganggg gilerrrrr.. argggghh!
Terus aku merajuk dengan Danish dan tanpa sedar laju je
tangan aku mencubit Danish geram!!
Danish terus menangisss.. aku dah bengangg..
Aku suruh Danish tengok balik camera tu sendiri check ada gambar tak
Dia cari tak ada jugakkk.. Danish mula sedar situasi walaupun tak paham
sepenuhnyaa
Aku terus merajuk dan Danish mula memujuk..
'Sorry Mama.. sorry...!' Ujar Danish sambil menghulur tangan meminta maaf.
Buat seketika aku cuma tengok je Danish tanpa reaksi. Masih gerammm
'Salam laaaa.. tak baik cam tu' Abang yg tgh drive pulak pujuk akuu
Baru aku tersedar dan sambut huluran tangan Danish.
Tapi aku still tak bercakap dengan Danish.. masih bengang
Danish menangis sampai tertidur
Dan aku pun tertidur.. sebab malas nak fikir
Mula-mula plan nak gi Nilai pun terus aku batalkan sebab dah hilang mood

Sampai rumah aku terus cari PC. Cari recovery software...Masuk
bilik dan install dalam PC dan mula scan SD card camera.
Hampir setengah jam kemudian aku nampak balik semua gambar2 dlm SD card tuh!
Terus aku buat recovery! Naseb baikk boleh recover balikkk!!

Siap recover baru turun bawahh...
Aku : Dah boleh recover!! Jerit aku kegumbiraan!
Abang : Haaa.. baru nampak gigi. Danish tengok mama tu baru nampak gigi Danish! Perli Abang.
He he he.. seb baik bleh recover balik.
Abang : Pakai software apa..? mintak copy?
Aku : Mana lehh.. kena belanjerr laaa huhuhu!

Petang tu mood dah Ok bawak Danish & Dania jenjalan.. jalan kat depan2 rumah je la
amek angin petanglepas hujan.. huhuhuhu!

2 sweet comments:

farah amoi said...

wahhh
cam darwisY jugak
kalau kena marah skit
kalau wat silap skit
nak minta maap manjang
slagi x leh mintak maaf
slagi tu dok hulut tangan

hehhe...izan j0gging yea

wahhh
izan
ajar camne nak re-cover balik!!!!

IZAN said...

tu lahh.. budak2 ni sebenarnya copycat kiter punya attitude gakk.. dapatlah joginng sekali tu jekk.. la ni nak kena tunggu maid baru sampai plakk.. huhu

Nak recover.. hehehehhehe nanti I hantar Quotation..muahahahahhaha