Assalamualaikumm...

Wahahah... jam menunjukkan pukul 4 pagi.... di kala orang lain dan seisi keluarga sedang lena diulit mimpi aku ni tengah mengadap maggi sepinggan.. lapor weyyyy!!! adoiyai la haiii gara2 projek baru masuk dalam team dan kerana ketidak cukupan man power terpaksa la aku dan sorang lagi team mate 
beriringan masuk shift malam secara alternate untuk 2 minggu ni semata2 nak completekan 
KT (Knowledge Transfer) yg perlukan full coverage 24 hours uhuhuhuh.

Sebenarnya dah start minggu lepas lagiii... bila berjaga malam pepaham je laa sambil nak 'cerah'kan mata.. mulut asyik nak menguyah je kannn... ni maruku baru habis sebalang rupanya 
wakakakkakak *gelak syaitonnn* 

Kelam kabut jugak ler bila kena masuk shift malam ni 12 jam ni weyy uhuhuh.
Paling kelam kabut pagi laa.. maklum la tahun ni ada 4 orang 4 sessi 4 lokasiii..
Danish SRK, Dania SRA, Dhiya pun dah sekolah QDees, Delisha lak Taska..
semua lain2 lokasi dan sessi wehhh
nanges laki den kalo kena handle sorang2 tu pepagii.. 
memang nayerr laaa kalo aku betul2 kena masuk shift malam and kena masuk office plak! 
kompem NAYER!


Seb baik la boleh WFH... Kerja dari rumahh. Yelah aku ni kerja base pada normal hour...
ingat boleh senang2 je nak TING! Magik suh tukar working hour jadi malamm.. oh tidakkk!
Dah la tak de maid ni kannn... unless kerja dari rumahh... ok la skett.
Lagi pun infra dah serba canggih.. tak kisah la dimana saje kita berada 
dunia hanya 'dihujung' jari je kennnnnnnnnn....
Hatta dari rumah pun aku bleh bagi training pd team mate baruu kat office..
 voice conference...
video conference semua petik jari je hehe

MY SOHO....


Aku pun memang dah 'ready' utk hadapi cabaran 2015 ni...
dengan masukknya projek baru ni mmg work load kitaorg lebih mencabarrr laaa..
expected on call any time.. so moralnya aku ni mmg sentiasa alert
dengan 'notification' dari Handphone.
 mmg org tengok aku ni melekatt je ngan HP kuwang kuwang kuwannngggg.
Tidur pun time standby takut kalau on call masuk aku tak sedor weyyy...
mmg hand phone kena sentiasa ON dan charged huhuhu.

Reno rumah baru2 ni pun aku dah get ready dengan MY SOHO...
tak jauh punn.. sejeling je dari hujung katil wahahha.
Lagipun baby (Eh dah nak 2 tahun punn!) Delisha masih BF kann.. 
senang sket aku nak monitor dia.
Merengek je terus terkamm.. kalo dulu working place aku kat bilik bawahh..
asal nangis tengah malam time aku on call En Hubby la usung sampai bilik bawah pass kat aku .
so sekarang ni semua depan mata... sambil kerja sambil boleh tengok2 derangggg.
InsyaAllah amanah kerja tetap dijalankan dengan mantoppp hokeyyy!!!
Tak lupa juga message2 dari customer2 yg dikasihi jugak hehehheeh 
* bodek2 skettt sambil kenyit2 mata muah muahh* 
you know who you are  kikikikkikiki


Anywayy.. tu dia jam PC pukul 4 pagii... dengan semangkuk maggi kosong yg dah licinnn kena lahappp...
haiiiissh ada can jadi ikan buntal karang niii wehhh

Best jugak kerja shift malam ni rupanya... urusan bank or urusan yg melibatkan waktu 
pejabat boleh laa nak curi2 masa settlekan.. tak le berlaga kita pun waktu pejabat kannnn.
Dan yg best lagi kerja 4 malam cuti 3 hari, sambung 3 malam cuti plak 4 hari wah wah wahhh...
so malam ni last kerja... esok, Rabu sampai Ahad cotii!!! waaaahhh besttt gilerrr!
Patut la org2 yg on shift ni cuti tahun tak habis2 kennn.. 
kalo aku bujang lama dah terbang balik kampungg... best kan sekali cuti dapat 4 harii...
tapi kalau yg dah ada family on shift ni tetap limited jugak la pergerakan.
yg penting enjoyy!!!


sambil2 tu boleh pulak dapat message tengah2 pagi ni kan dari SUSHI KING...??
20% celebration katernyerr... oooo gitu ehh..
cam tau2 je aku ni tengah jadi kelawar... malam berjaga... pagi  ZZZzzzZZzzZZZz..
lepas tengahari ligat balik wakakakkakka.


So .. SK Alamanda la kita hari ni ehh? Tetttttttttttttttttttttt!!!!! ekkekke
Al kisahhh

2 sweet comments:

lieyalatif said...

ooo mcm tu rupenye izan ye kalo keje shift malam... best gak 4 hari keje 3 hari cuti kan.... tapi mcm burung pungguk laa kite kan.... rutin seharian pun lari laa sikit...tapi as long as leh kejer dari rumah aku pun suke oiii heheheheehe


cantik area kerja ko izan...kemas jek putih ...aku pun suke kabinet putih2 nieh...org kate susah nak jaga tapi aku suke jeee sebab nampak bersih n kemas....

Nooriah Abdullah said...

assalamualikum Izan, kaknoor singgah follow sbb tertarik dgn maggi tu ...