Assalamualaikum....

5 Januari... hari ni nampaknya Dhiya je yang ke sekolah. 
Danish & Dania masih bercoti... wawawahhhh.

AL kisah akhirnya kami dah buat keputusan untuk sekolah kan Dhiya
pada umur (kelahiran) 4 tahun uhuhuhu.


Kali ni kami memilih Q-Dees.. berlainan dengan Abg Danish ~ Krista 
dan Kakak Dania ~ The Little Caliphs.

Actually registration pun last minute je huhuhu.
Itupun setelah selesai process reno and majlis kat rumah 20hb tu.
Then the following week aku dah sibuk balik sebab 
dah cuti panjang sebelum 20hb so kira cover balik la.
26hb Dec hari Jumaat tu baru kitaorg terjah Q-Dees.
Datang terus confirm dan register. Rupa2nya the next day 27hb, Sabtu tu 
hari Orientation... naseb baik tercepat sehari je kalau tak mmg melepas wahahahah.


Dhiya masa orientation day. 
Pilih kelas dan baju sekali.


Si Delisha plak over excited kikikiki



Testing.. testing saizz.


One of the attraction of course the 'playground' muahahhaha.
Tengok tu si Dhiya.. excited giler main sampai berpeluh sakan! 


Balik rumah posing dengan bag sekolah baru.. kemain excited dia ehhh!


Lately memang Dhiya selalu semangat kalau ada beg, pensel dan buku.
Dah mula mengapal ABC.. suka mewarnaa.. suka menconteng jugak wahahha
so Mama Papa decide utk masukkan Dhiya ke kindergarten walau pun sebenarnya agak awal huhuh


31st Dec hari pertama Sessi orientation persekolahan Dhiya.
Orientation 2 hari ... Rabu dan Jumaat. 
Of course la kena guardd sampai kelasss...



Yang bestnya school sebelah Taman permainan besar.
Hari pertama sampai2 terus ajak mama main kat taman permainan dulu! 
Tak dan nak masuk pintu pagar wahahahha.



So lepas kelas terus layan Dhiya main kat taman ... upah okeh
Hari ni Dhiya the very good girl. Teacher siap bagi coklat, Honey star dan balloon.
Pandai sungguh mengambil hati gitewww


Layan Dhiya main taman japp



Dan hari ni 5hb Jan Dhiya mula pergi School full time meaning dari pagi sampai tengahari.
Mama guard juga DHiya ke school sebab guard dia naik transport.
Tapi hari ke-3 pun masih pegang tangan mama lagi masuk dalam kelas tak mo lepas...
mulut tu "Nak Mama.... Nak Mama....!"
dan kalau perasan kelibat Mama hilang memang menangis! 
Alahaiiiii


Esok Mama dah naik kerja macam biasa. Harap2 Dhiya boleh sesuaikan diri dengan environment,
cikgu2  dan kawan2 baru ya sayangggg.

All the best to you. Mama Papa will always support untuk kecemerlangan anak2 Mama dunia akhiratt..
aminnnn!

3 sweet comments:

Nad MamaZN said...

nayli pun nk p skool mcm abg..tp tu la, papa nya kata bior dok umah dulu huhu.. tolong mama jaga baby. thn dpn baru skool huhu

Norma NML said...

comelnya Dhiya...:-)

diyana said...

salam.. boleh x nak tau apa yg mbuatkan u memilih qdees compare to krista kali ni? so far memang ok ke qdees pandan indah? sy bminat utk htr anak ke qdees thn dpn