Assalamualaikum...
Rasanya sekarang ni kebanyakan sekolah sedang berlansung sessi peperiksaan akhir tahun.
Danish Dania pun sama. Periksa sekolah Kebangsaan minggu lepas, minggu ni periksa Sekolah Agama pula.
Tapi Danish sejak 2 minggu lepas demam... demam berulang. 
Mula2 demam 3-4 hari dah baik... tapi sepanjang exam Sekolah Kebangsaan memang dia tak berapa nak cergas macam biasa... then week end lepas panas balik badan dia.. demammm dan batuk.
Dah la nak exammm sekolah agama pulakk.. alahaii risau betul Mama...


Danish tidur bertuam tuala sejuk kat kepala... sian dia


Ikan goreng tumis cili .. Danish request. Malam sebelumnya Papa dia yang 
masakkan bukan selera dia makann... kalau tidak nak suh makan pun payahh...
tak bermaya je


Lepase tu sikit2 request nak tidur kat pangku Mama uhuhuhuhu.
Pagi nak repeat Danish ke Klinik. Ni lepas habis exam sekolah agama..
tengok Danish pun dah kurussss sangatt... siannn dia...
Request nak makan maggi (goreng) kat kedai mamak time2 exam ni kan 
tapi dah tu yg dia selera nak makan bawakkan la jugak . Tu pun tak habis dia makan 
huhuhuhu.


Sampai Klinik mintak Dr cekkan darah.
Bersilat jugak la dengan Danish sbb dia ngeri tengok jarum cucuk uhuuuuuuuu.
Doktor suh Danish ambik Neb 3 hari berturut. 
Lung clear katanya... nasib baik bukan atsma tapi Bronkitis..
takut infection dek habuq bagaii...
Sebenarnya Mama paling risau kalau kena Denggi. Mintak dijauhkannnnnnn...
Nasib baik malam tu Klinik Call kata result darah Danish Normal.. ALhamdulillah.
Habis tak pasal2 asyik nak bermanja duk kat pangku Mama apa 
tak seriausss hati Mama huhuhuhu.


Anyway, sian kat Danish... alah habuk... doa2 la cepat siap sepenuhnya.
Sian kat anak2 dan jiran keliling juga huk uhuk

3 sweet comments:

Eda Ejai said...

same la ngan anak bujang kat umah ni.. dah 2 minggu demam berulang2.. semalam pegi klinik mintak dokto ubat power skit..

ArY + ShA = AmZaR FaYyAdH said...

Assalam izan
moga anak cepat sembuh AMIN

eelobor said...

Ya Allah....bila anak2 tak sihat, hati ibu-bapa mana lah yang boleh tenteram. semoga cepat sembuh....