Assalam.....
Alhamdulillah... selepas task force gerak kerja pantas dengan kontraktor lepas raya hari tu ada la nampak progress rumah ni. Tu pun kitaorg yg dah take over projek dan upah and barang kitaorg yang  manage dan beli sendiri.

Bermaksud lepas ni kitaorg dah boleh la kalau nak buat bisnes  buat rumah sbb dah tau kat mana 
nak cari barang2 dari barang kasar sampai ke furnishing ngahahahaha *ferasann sangatt uollls*.
Minggu ni pun super busyyy... weekend ada Disaster Recovery excersice dengan Japan
start dari 11 malam Jumaat malam Sabtu tu sampai 3 petang esoknya .. 14 jamm!
giler nko bila aku nak tidurr..
jenuh nak curi2 tidur dengan kenit2 ni kann.. pepaham je la.
lepas tu bersambung pulak hari Ahad dari 2 pagi sampai 1 tengahari..!!
pun macam tu lepas habis sessi DR excersice ni kena gagahkan diri gak jejak
vendor2 dan kontraktor rumah untuk pelbagai arrangement. Dah weekend je masa yang ada..
hari kerja memang tak sempat dah selain dari memantau kontraktor yg buat rumah punya kerja kannn.
Ni pun pagi Abang sempat la keluar gi order barang2 kasar.
So far dalam dah 80-85% siap. Dah start nak buat lantai garaj luar...
Alhamdulillah laaa

Anyway finally minggu ni berjaya menjejakkan kaki ke Signature Kitchen Lifestyle and Gallery
untuk buat full payment dan progress order masuk ke production. Alhamdulillahhh...
lega rasa. Kalau tak tengok keadaan rumah pun suspen je kannn...
lepas order masuk production estimate 4-6 minggu pulak sampai 
complete installation... lama tuuuu huhu


Ni gallery Signature Kitchen yg terletak di Puchong Bandar Puteri.
Bila dah involve dengan kerja2 renovation ni baru tau 
kat Puchong ni memang bersepah2 kedai2 untuk diterjah yang berkait 
dengan Home Reno. memang banyakkk!!
Jadi senang la tak yah nak drive jauh jauh. 
Kalau ada masa aku share lah nanti kat mana dan dimana nak cari yek.

  

Sempat cuci2 mata dulu kat Signature gallery.


Actually kitaorg sign up booking ni masa Home Dec 2014 kat KLCC awal tahun ni.


Yang baju hitam tu Mr Ben, designer KC kitaorang. 
Dia yang advise warna dan material untuk di pilih.
Actually kitaorg pun buat yang simple je huhuhuhu.
konsep Simple yet elegant gitewwww *statement tak leh blah hahaha*


Waaa. ni antara design Tall ladder terbaru dari gallery.
Ada jugak add on Tall Ladder ni tapi yg pull out tall ladder
bukan open type macam ni.


Antara yang menarik perhatian, Signature KC menggunakan 
BLUM technology untuk soft close cabinet with life time warranty.
Haishhh.... aku pun memang dah tak sabar menunggu hasilnyaa nantii...
dah masuk excited mode ni hihihihih.
Maklum la 10 tahun kahwin tak pernah merasa pakai KC.
Kesiann sangat kennnnnnnn...!
Memang KC idaman kalbu ni ahahahhaha


Suasana cozy dalam gallery.


Sempat gak posing secawannn.. eh sekepinnnng!
Suka aaaa kalau ada veranda macam ni kannn....
pakal je space rumah tak cukup luasssss huhuuh


Actually Mr Ben pun dah buat final measurent lepas 'dapur' dah nampak rupa
bulan lepas. Tu untuk finalize ukuran KC dan juga kerja2 pemasangan tiles
pada dinding dapur.



sambil meninggalkan pesanan dan kata2 azimat pada kepala kontraktor.


Settle bab KC, pergi ke Red Interior Design yg terletak di Subang.
Pun berkenalan masa HOME DEC 2014 awal tahun ni jugak.
Ada jugak guna khidmat Red Design ni masa rekaan layout rumah.
Red Design pun ada buat kerja2 renovation.
Mula mintak quoation utk reno rumah dia kasi rega 400K nko!
Fengsan makkkk!  penyudahnya kita guna khidmat nasihat je la.
Bahan cari sendiri... cerdik tak ? ekkekekeke

Anyway kali ni pergi untuk collect built in Microwave.
Yang lain2 macam Hood, Gas stove, sinki & tap dan oven dah order under package Signature KC sendiri.


Settle kat sini dah pukul 6 petang.
Malam ni aku nak kena berjaga jadi burung hantu start dari pukul 1:30 pagi pulak.
So terus ajak budak2 early dinner di Pizza Hut area Puchong.


order latest menu


kalau kat Jepun namanya Guratan... sedapp ni!


Feveret anak2 jugak sesame tiger prawn spagethi.


Tu belum 2 pinggan side order tempura tiger prawn lagi.
Memang hantu semua ni...

Lepas dinner terus balik rumah... hari ni rehat dan tidur awal okeyyyyy
tengah malam Mama dah kena bangun nak jadi burung hantu ni!!

Al-kisah

6 sweet comments:

Nad MamaZN said...

bestnya! x sabar nak tgk umah akak siap ;)

*∽ IZAN ∽* said...

Re Nad .. tu la pasei. Tuan rumah lagi 'letih' menunggu ni hai lamo benorrrrr nak siap hihi

Aleyn said...

Perghhh....berinterior designer gitu....dah siap habaq no...aku dtg buat inspection...wakaka...

Miss Sasu said...

assalamualaikum..

salam perkenalan, jemput ke blog saya, kisah saya dalam menurunkan dan mengekalkan berat badan setelah bekerja dari rumah

terima kasih ye. cantik blog !

eelobor said...

satu jer saya terpikir..... best nya kalau saya pun duit banyak cam orang lain

Auntie Kemai said...

warghhh berminat sungguh dengan tall ladder tu..mari menabung!