Assalamualaikum...
Waa sekejap sangat cuti sekolah berakhir yek. Tup tup dah naik sekolah hari ni. Owh ya hari ni Danish SRA darjah 3 cuti sempena minggu peperiksaan PSRA. Petang sekolah macam biasa. Dengar2 citer paper UPSR Matematik dan B.Tamil pun bocor kann... kesian sangat budak2 tahun ni. Semoga kes tahun ni menjadi iktibar kepada semua rakyat Malaysia supaya menjadi bangsa yang lebih berintegriti.....

Apapun cuti sekolah kami tahun ni tersangatlah sempoinya. Maklum je lah dengan kes rumah ni kan. Alhamdulillah plan C dah bermula dan nampak progress. ... mudah mudahan kali ni berjalan lancar amin.
Bila dah nampak 'jalan' baru la Mama Papa tergerak nak bawak budak2 ni jalan. Sian derang tak ke mana kann.... plan asal hari Sabtu tu nak pergi Taman Burung KL. Pagi2 dah bangun dan bersiap bertopi bagai takut panas buat aktiviti outdoor  last2 pagi tu mendung dan gerimis. 
Penyudahnya tukar plan ke aktiviti indoor.

Akhirnya kami decide ke area Damansara dengan erti kata lain IKEA. Ada beberapa tempat indoor budak2 boleh main sambil2 tu boleh jugak Mama eh cuci2 mata cari idea kan.
Seb baik sini banyak area budak2 boleh jejak. Dalam IPC dan juga play land dalam IKEA tu sendiri.
Tapi kena queue dan tunggu giliran nak masuk dalam tempat main tu.


Rambang mata kalo gi IKEA ni kann..
sambil buat minda terapi..
idea memang macam2 tapi tepuk poket tanya selera lah hihihihi

Antara tempat yg di lawatii....
boleh la wat geli2 ehhh


Hari Ahad dik rumah je sambil settle2 barang utk start sekolah hari ni. Gi majlis makan2 kat rumah jiran.. best ada water feature kat rumah dia. Boleh gak wat tambah2 idea ni hehehe


.Ahad tu memang lepas rumah je sambil Abang pantau kontraktor buat kerja...


Cuaca mendung kann... aku pun duk rumah layuu je rasa...
tengok si Delisha... layan FROZEN tak tau la berapa juta kali dahh...
sampai terlelap2 depan TV hihih


ZZZZzzzzzzZZZzzzZZ di hujung minggu yang sejuk dan nyamannn 


Al-kisah hujung minggu di akhir cuti sekolah kami....

8 sweet comments:

Nad MamaZN said...

kami pun x ke mana kak..
best tu p ikea.. klu byk duit mmg nak memborong macam2 heehheh

Norma NML said...

Sama la ..just bawa anak outing on weekend je..lagipun cuti seminggu je so tak terasa sgt..:-)

Norma NML said...

Sama la ..just bawa anak outing on weekend je..lagipun cuti seminggu je so tak terasa sgt..:-)

eelobor said...

cuti sekolah kami cuma di rumah jer.... hahahaha

Fai CeritaCinta said...

pergi IKEA memang best.. banyak dapat idea utuk decor rumah, hihi...

*∽ IZAN ∽* said...

re Norma NML : Tu la cuti sekolah yg mandom semandom cuacanya huhuhuh

*∽ IZAN ∽* said...

Re Eelobor : sememangnya rumahku syurga ku kannnn

*∽ IZAN ∽* said...

re Fai : Tau tak pee.. memang rambang mataa kannn... verangan macam2 lepas tu sedar2 balik ke dunia nyata aaaalaaa verangan je rupanya huk huk