Raya dah habis baru terhegeh2 nak update.. ngahahahaha.
Mintak ampun laaa.. busy terbabas sampai tak menyempat2 dah uhuhuh.
Tapi tak kira nak update gak walopon dah basi akakakakaa

Tahun ni turn beraya kat Pahang, kampung halaman Abang. 2 family termasuk adik bujang Abang je 
beraya kat umah pusaka tahun ni.. yang lain beraya umah mertua & yang bongsu
beraya di perantauan... kat US nunnnn uuhuhu.

Tahun ni kira aku la jadi master chef memasak juadah raya.
Lupa sungguh nak snap gambar juadah..
tapi antara yang sempat aku masak
Lontong (lodeh), sambal bilis, Sup tulang 
untuk buat soto sekali... sambal kacang nasi impit,
 Ayam masak ungkep.
Along sampai malam raya dah siap masak 
rendang, Ayam masak merah dan satu menu lagi yang aku pun dah lupa.
Pak lang petang2 dah hantar lemang panas2 dari rumah mertua..
memang terbaekk!! 

Abang plak gigih jugak cari daun kelapa buat anyam ketupat
he he he. Kasik feel sket la dah nama pun beraya kat kampung kannn.


Ok ni gambar pagi raya kami.. team merah & team maroon pink (belasah je la)


Ahaa.. aku dan Abang.. Perasan macam baru kawen anak sorangg je kannn ekekekeke.
Danish & Dania ralit main nak bergambar pun kejap2 je.. situlahhhh


Mak Long & anak2 sedara


Anak Along baju merah anak dara 5 orang eheheheh


Ops salam rayaa


Ni 3 orang permata hati ku. sempat candid time derang tengok TV jek

Bibik pun sedondon kaler tema raya tahun ni hik hik




Budak2 dah ready nak gi beraya


Marhaban lelaki beraya kat Umah


Jiran2 yang datang beraya. Petang tu kitaorg pun 
berkunjung balas beraya kat umah jiran2 sebelah.


DAY 2
Ahaaa.. Hari ke-2 gi beraya kat umah sedara mara plak.


Hari ni tema kuning eheheheheh


Cam biasa.. pengantin anak satu.. 
Danish & Dania terus masuk dalam keta layan movie kartun.
Sukahatilah labuuuu


Ni beraya kat umah Mak Saudara.. memang tiap2 tahun WAJIB datang sini
sbb mak sedara ni dah macam mak sendiri dahhh


RAYA @ REUNION

 Ahaaa.. sempat jugak gi beraya umah kengkawan kat Jengka nun.
Ni member2 masa duk asrama kat Kuantan dulu  


Dari petang bawak ke maghrib tak reti nak balik akakakak


Ada yang dah berbelas2 tahun tak jumpaa..
Alhamdulillah.. raya kali ni sempat jugak beraya 
ke rumah saudara mara dan sahabat handai kat sanaa

Yang bestnya nampak tak awek baju pink tergolek lena kat kaki  Danish tu..
awek tu masuk dalam keta nak beraya je terus tertidur..
angkat gi umah orang tu.. tak bangun pun..
sampai habis beraya angkat balik masuk dalam keta tak
bangun2..! akakakkaa. Kompem dia tak sedar dah beraya
umah orangg akakakakka. Tak senonoh sungguh anak dara ku ini kann..
si Dhiya pun dah lena masa tu.. terkeluar lak dari gambar uhuhuhu

4 sweet comments:

Zura@Iwan said...

24ala..x per update je psl ry..ada gk org nk bc nie..hehe...

ye la...pic btiga tu..mcm ank sorang je tu..hehe

Gieyana said...

Meriahnya Izan walaupun beraya kt umah pusaka..pastu byknya mskan ko msk..cfm sedap2 tue...:-)

Nad @ MamaZN said...

bestnye kak...
tema pun cantek
pahang ni belah hubby akak ek?

Aleyn said...

Dania ke tu yg tgh tidur time org amik gambar? Ekekeke penat bebenor jln beraya yerk....aku pun tahun ni turn Pahang....