Assalamualaikum...
Tanggal 1hb September 2012, genaplah umur Dania 5 Tahun!!
Sungguh pantas masa berlalu... Dania dah besar dan dan jadi kakak pun!!!
Selamat menyambut ulang tahun ke-5 Dania..!
Semoga terus membesar menjadi anak yang 
sentiasa menyenangkan hati Mama & Papa.
Mama & Papa doakan semoga Dania terus membesar menjadi 
anak yang cemerlang dunia dan akhirat.. aminnnn


Tahun ni sambutan buat secara sederhana je.. Mama pun agak sibuk sikit maklumlah
Papa warded untuk operation buang Kidney stone di Columbia Asia Hospital
sejak 29hb... Alhamdulillah operation berjalan lancar pada 30hb..
so weekend Hari Merdeka tu memang lepak dekat Hospital jek temankan Papa.


Malam 1hb tu Mama tidur spital temankan Papa.. Danish & Dania kat umah
ngan Bibik. Balik tengahari untuk ambik derang bawak jumpa Papanya kat 
spital.. so masa balik tu la sempat celebrate kat umah jap.




Ice cream cake ni dah tempah awal... so celebrate jugak bufday Dania
kat umah. Nak bawak gi spital Papa kata buat kat rumah je..
kang kat spital nak bising2 takut menggangu 
pesakit lain walaupun Papa duduk single room. So celebrate kat umah jap,
just panggil kawan sebelah nya.. yg lain ramai kuar beraya/balik kampung.
Ok... selebihnya kita layan gambar je la yekkk :D




Call Papa nyanyi lagu Happy Bufday sama-sama 


Kawan sebelah rumah








Dhiya pun sedap makan ice cream kek.. nyum nyum!!




Dhiya yang sentiasa ambik peluang mencapai apa yang bolehhh



Saat yang paling Dania nantikan..
lately asyik keluar pulak iklan Baby Alive ni kat TV..
Dania pun mula la buat muka mata kucing bulat.. uhuhuh


Since dah lama tak belikan mainan.. so kali ni tunaikan jugak beli Baby Alive.
Jaga  Baby elok2 ok 'Mommy'!











Dhiya test power 'kawan' baru..
'eh betul ke kawan ni.. pasall boleh cakap.. aku pun tak le cakap lagi '
*Dhiya berkata2 dalam hati hik hik hik*









Tiba-tiba je perbualan jadi
Dania : Ibu
Danish : Ayah.. 
kikikiki.. comel je dengar derang berlakon jadi ibu & ayah
kasi makan & tukar diapers baby hik hik hik



"Mommy, ni adik baru saya ke..?"

Dhiya sibuk jolok2 jari dia dalam mulut 'baby' jugak 
nak kasik makan ekkeekkeeke
Al-kisahhhhh

7 sweet comments:

Gieyana said...

Happy birhday Dania..sweet jer tgk kerenah diaorg..:-)

Zura@Iwan said...

happy belated bday Dania...

cute je dorang..

*∽ IZAN ∽* said...

Re Gieyana : Thanks Auntie. Tu laa.. mainannya satu jek, yg lain berebut2 nak interprem ekekekek

*∽ IZAN ∽* said...

Re Zura : Thanks Auntie.. ;) ehehehehehe

ambrynaa said...

comelnya dania dengan tiara ngan necklace 'pearl' tu. macam princess.
Happy Birthday Dania.

Cho Zila said...

sangat girller dia.. teringin nak gayakan anak akak gitu.. tak naknyer...
happpy birthday dania.. jadi anak yang baik sayang...
akak suka gak baby alivetu sebagai hadiah tapi masalahnyer akak sendiri takut nak pegang bendatu camner....

Aleyn said...

Dah besar dah Dania....dah bleh jaga adik n baby lg....ekeke