ABANG pergi outstation ke Penang hari Rabu malam sampai hari Jumaat sebab ada operasi kat site.
Malam selepas Danish settlekan homework aku pun dah bersiap nak naik atas (bilik)
aku pun ajak la Danish
Aku : Danish, jom dah malam esok sekolah. Jom naik atas tidur..
Danish : Ala.. tak nak . Papa mana mama?
Aku : Papa work la.. malam ni papa tak tidur sini
Danish : ALa.. tak nak naik atas.. Shian Papa nanti papa tertinggal... Dibaca - Kesian tinggal papa sorang sorang -
Sampai la aku ajak naik atas Danish berkeras tak nak
Danish : Ala.. tak nak laa. Nanti papa tertinggal sorang-sorang.. nanti papa tak tidur karang
Sambil duk ulang alik jengah kereta ABANG kat luar tengok kalau2 papa dia balik.
Jenuh gak la aku pujuk2 last2 baru la Danish nak naik bilik
Masa nak tidur :-
Danish : Mama.. Papa work ee.. papa tak tidur sini ee malam ni.
Shian kan papa tak ada kawan.. tidur sorang sorang je

Aku : Sian Danish.. Danish rindu kat papa ke..?
Danish : Unnnn.. Danish angguk dengan muka sabishisou
Itu la dia anak papa sorang ni... susah betul nak berenggang ngan ABANG

6 sweet comments:

farah amoi said...

hahhaha
tul tuh izan
jadi parents nih byk blajar perkara mnyeronokan
termasuk ler...temu-bual bersama anak anak ni
memang syok layan diorg sembang !


hehehhe
izan suka errkkk..tag tu
nah....kasi kat izan buat TAG tu
buat tauuuu

umeboshi said...

iman pun camtu gak masa memula abah dia p out station, tak balik umah. payah dia nak lena. esok nye, seawal 5 pagi dia dah bangun.. soh mandikan dia sbb dah tak boleh nak tido. ahahha

ibu 2AZ said...

ermm betul tuh..
sbb anak2 die dah muler phm kan..pastu hari2 same ngan kite biler salah sorang g work sure lah t'tanyer2kan..
sambil tuh dah leh layan sembang..ase anak2 dah besar jer kan..

Aleyn said...

Wah manjanyer Danish ngan Papanyer yer!...Besar nanti mesti kamcing giler...

fiziskandarz said...

1. reason: hmmm, let's just say that we detest the owner.
2. plus yup we totally agree with u.. blogspot given us more flexibility on layout and content [ tp xder la lawa pun blog kitorang hoho ]..
3. anyways awww... kasihannya tunggu ayah "tetinggal" dari penang.. cummel cummel :)

Aleyn said...

Wah...Manjanyer Danish ngan Papanyer...besar nanti mesti kamcing giler...