Semalam aku kat dapur tengah masak lauk makan malam
Dania cam biasa la.. duk kat child gate pintu dapur tu merayu2 nak ikut aku
Aku pun keluarkan jajan jelly raspberry dari freezer and bagi Dania
Dania dapat makanan lupa la jap apa yg dia rengekkan tadi terus sambung main
jap lagi datang balik kat child gate tu merengek2 nak 'tolong' aku kat dapur...
Jap lagi tengok kat lantai jelly nyer dah tumpah sana sini
Dania :"haaa..Pahh!" (dibaca sbg tumpah) sambil jarinya tunjuk kat jelly yg bersepah
Abang : "Cuba bagi Dania lap suh dia lap tengok pandai tak " Abang beri idea.
Aku terus capai lap kat singki dan bagi pada Dania
Aku :"Haaa.. ayokk sapa tumpahkan. cepat lapp.. cepat.."Dania capai lap dan terus tertonggeng2 lap jelly yg bersepah atas lantaii..Gelihati plak kitaorg tengok
Aku :" Oooo.. pandainya anak mama ni..." Aku ngan abang tergelak tak sangka dah bleh mintak tolong buat 'kerja' huhuh
Jap lagi...
lepas lap lantai Dania guna lap tu lap hingus dia plakk.. erkkk!! Memang pandai! huhu

2 sweet comments:

Aleyn said...

Biasalah anak pompuan, its natural...setahun dua lagi dah bleh harap basuh pinggan plak, lipat kain dan macam2 lagi....

fiziskandarz said...

muahahahahahaha.. now i can happily leave comment in ur blog.. besh besh besh.. anyways cummelnyer dania dah buleh tulun lapkan lantai.. haa kalu dah siap tulun kemas umah uncle buleh kah? :D [ anyways how are things in mis kak izan? ]