Hari berkerja, 8:00-9:00 malam adalah waktu rutin aku memasak lauk makan malam. Kebiasaannya pukul 9:00++ baru kami sekeluarga mula makan malam dengan menu rutin jugak, nasi putih dan lauk pauk yg simple dimple. Cuma kadang-kadang je tukar selera masak mee etc or tapau kat kedai. Semalam pun rutin yang sama... menu - kupang tomyam berlada (resepi campak-campak) & sayur campur ditambah sambal ikan bilis semalam. Hampir pukul 9:00mlm aku pun selesai masak. Kemas dapur dan meja sebelum menghidang makanan.

Sedang aku menyusun pinggan yang baru di basuh ke atas rak pinggan, entah macamana tutup periuk yg dah sedia ada kat rak tu terjatuh kebawah dan terhasillah satu bunyi yang membinggitkan telinga
'..maa maaaaaaaaaaa....!!!!' tiba-tiba terdengar teriak satu suara dari ruang tamu memberi amaran
'..janganlaaa! Nantii pecahhh......!!!' sambung suara itu lagi memberi satu lagi amaran.
Siapa lagi kalau bukan Danishhh!
'..HA HA HA HA HA HAAAA ..!!!' segera suara amaran tu disambut pula oleh deraian ketawa Abang yang sedang memangku Dania
'Opssss! OK... sorrryy!' sahut aku dari dapur sambil menjeling Danish. Amboiii..dok ralit-ralit main depan TV tu pun sempat lagi 'sound' mamanyer! Saborrr je laaaa....

Haiii..tu la pasall...sejak sejak akhir ni pantang kita buat silap sikit.. cepat je si mulut comel Danish mengomel... dah pandai pulak bagi warning kat kitaa. Haiii.. anak bujang sorang ni, cepat betulll belajarrr!!

2 sweet comments:

izan said...

Testing profile

rudy bluehikari said...

izan... are..banggohan gogo 9 ji? mou osoi yo..yabai yabai...karada ni. 8 ji ikou de innjyanai? eheheheheh