Hari ni Mak Su Danish, Dirah & Qiha sampai dari Penang. Aku yang beriya2 ajak dia singgah rumah sebelum diaorang balik Johor. Malamnyer aku & Hubby bawak diorang gi Putrajaya.. makan mee sup yang best giller kat presint 11. Danish macam biasala, memang tak terhandle kalau dapat jejak bumi... lari macam ribut. Brother2 yg lepak meja sebelah pon leh sengih2 tengok Danish lari... wakakakkakak...!

Lepas makan, bawak diaorang pi Dataran depan masjid putrajaya tu. Malam minggu penuh oranggg! Nak parking pon siap tunggu orang keluar parking. Macam biasa la, masing2 bawak 'peralatan' sendiri, macam2 gelagat orang, yang main badminton, main helikopter remote, main bola, main basikal,
main kasut roda, siap yang bentang tikar piknik lagi..! heheheh..
bagus betul dataran ni, memang ni manfaatkan seratus peratus dek rakyat malaysia. Kitaorang pon bawak jugak 'peralatan'
dari rumah. Bukan aper, takut Danish kejar mainan orang lain pulak.. haru biru karang!
So hubby bawakkan Tolo car & Motor letrik Danish beserta sebiji bola.
Sampai kat sane, Danish dah tak keruan tengok dataran yang maha lapang *mengikut pandangan matanye*. Apalagi, Danish pon terus la jadi sprinter! Bila campak bola depan dia baru la dia kejar dan main tendang2 bola tu..
Malamnya tu memang meriah la Danish main ngan sepupu2nyerr.. yang aku & hubby tak laratnyer tuh, sungguhpun kitaorang dah bawakkan bola Danish,
ader ke patut dia pergi kejar bola orang! hahahhaha.. dah la orang ni macam arab2 skett, selamber je Danish pergi kejar & tendang bola budak tuu..
aku & hubby pulak yang terpaksa kejar dia bila dia kejar bola orangg.. Danish..! Danishh..!

Last2 aku & hubby bawak Danish jauh dari bola budak tadi tu... baru la Danish kusyuk main bola dia sendiri.. bola breeze kaler birunyer tuh! Wahhh.. boleh tahan jugak aku tengok Danish main bola... tendang kejar, tendang kejar, tendang kejarr.. aku pon ikut kejar jugak kalau dia tendang bola tu jauh sangat.. hubby pulak tukang pegang camera.
Kejap2 dia kacau orang nak main badminton pulak. Ader ke dia duduk tengah2 dok tengok bola badminton tu terbang ke kiri kanan..! kang kena smash sekali baru tau...isk iskk iskk.
Tapi kejap2 bila dia nampak bola dia sambung balik tendang bolanyer tu sampai la satu mase aku perasan, 'aikk, lain macam je bentuk diaper disebalik seluarnyer tu..!' aku kater dalam hati.
diaper dah penuh kot padahal baru tukar sebelum keluar rumah tadi. Lalu hubby suruh aku tukarkan diapernyer dulu. Aku pun ambil kunci kereta dan terus dukung Danish kedalam kereta. Masuk ke kereta, aku capai beg jalan Danish cari diaper baru. Alamak..?! Dah habis la... baru aku ingat, petang
tadi keluar ade tukar kan sekali rupanyer itulah last. Selalunya aku spare banyak dalam beg tu dan petang tadi aku ade la top up sekeping lagi, rupa2nyer semua aku dah abes pakai last weekend masa tidur rumah Along masa hubby kat
Slovakia..huhuhuhu! Hmm, tak pe kalau cam tu, aku betulkan balik je la diaper ni rasa macam tak berat sangat lagi... Demi aku bukak je seluar Danish nak cabut pelekat diapernyer tu, aku tengok pelekat kiri dah pendek.. 'aikk, apsal lain macam ni?' Rupa2nyer, pelekat kirinyer tu dah putus! wakakakakakka... suspen pon ade, kelakar pon aderr! mane tak nyer, Danish tak puas main lagi, diaper spare dah tak de...yang dipakai pulak dah putus! Hmmm....

Aku pun terus bawak Danish keluar ke dataran semula, Danish yang tak puas lagi nak main terus je meronta2 mintak diturunkan. Aku lepaskan Danish dan Danish terus kejar Tolo car nyerr.. baru la nak main kayuh ngan kaki..
masa tu hubby dah ajak balik dah, takut Danish bocor tengah jalan, haru biru karang! So aku tunggu Danish main kejap dengan Mak Usunyerr.. lepas agak-agak 5 minit terus aku pon dukung Danish nak balik ke kereta tapi aku rasa seluar dia nipis jekk.. tak tebal macam pakai diapers. Aku ala2 panik,
tanya Dayah(adik aku), "alamak mana diaper Danish ni?" kalau jatuh atas dataran tu malu seh! Dah la orang ramai...! Mata aku melilau cari atas dataran tak nampak pulak kot2 tercicir.
Lepas tu Dayah kater, "ade2..tu...!" sambil tunjuk kat tangan aku..! Demi ternampak diaper tu dah terkeluar kat tangan aku, aku punya tak tahan nak tergelakk..!! Ha ha ha ha ha ha ha...!!! Minta2 la tak ada orang perasann..!
Dalam hati, punya la dasat penangan Danish main bola, sampai putus pelekat diaper yang dipakai nyer!
Itulah kisah Danish, Gol Dan Diapernyer ....! Hehehehhehe
Balik tu Danish meraung2 menangis tak nak balik sebab belum puas main.
Janji hubby "Nanti kita datang lagi yerrr.."...

3 sweet comments:

ryu_hana said...

Makan mee sup kat Precint 11? Adakah nama kedai itu SUKAMARI? Aku pun suka makan sup kat situ...lain kan sup dia...kalau nak tau, owner kedai SUKAMARI tu ialah pakcik koki. Salu kami makan pree jerk..hehehehehe

Cik rusque said...

dok, kalu macam tu bebila nko nak g makan sana ajak ler kitaorg sekali..nak mkn pree gak...hehehee

Rosecactus said...

Bebaru nie aku bawak Nana gi main depan masjid tu jugak.. saja nak lari dr blackout Bangi masa tu... mmg best le tgk Nana berlari kat kawasan lapang tu... aku pegi bukan hari minggu pon tengok ramai org lepark depan tu yek..