Assalamualaikum....

Halu halu haluuuuuu all... ada orang rindu ahkak takkk???
Panggggg!!! Kekdahnyerrrrr ahhahahahah.
 sorry yer mak jemah terbusyyy.... ni pun baru balik 'over the sea' uolllsssss!!
Trip balik hari lagi punya la busy tak sempat nak lepak lama2 hihihihihih

Ahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..... nak share sikit ni.. sejak2 viral kat FB last week terus ler bertalu2 whatsapp dari geng2 gonjol ku meronta2 ajak bercoti ke overthesea nihhhh!! giler adhoc! 
Dan dan tu on the spot jugak trip ON! ahhahahahahahhhaha

Ok jom la cuti mata sepanjang percutian segera kami ke oversea sabtu lepass ...
jommmmm zassssssss!!!

Ahaaaa... aku orang ke-2 yg sampai...
askar2 semua tinggal ngan Papa eh berendam dalam kolam kat rumah...
omak eh je pergi 'bercuti' ni.. sedia maklum walaupun nampak macam musim bunga 
confirm paneh lit lit jugak kat 'sana' tu kennn.
So sambil2 tunggu flight ahli2 bersekutu touch down Mak Jemah 
posing solo dolu hokeyyyyy
tak jauh punn...
London 500m - Shanghai 300m - Paris 300m - Amsterdam 500m 
je uoollssss


Tudia tak sangka dah sampai ibu kota Paris gitewww


Tanda arah takut sesattt.


Posing depan pavilion


Tepi tasik


Ahaaaaaa tak lama geng2 bersekutu sampai.. apo laie jom posing maut sambil 
riuh rendah cari angle.. orang ramai weiii!!



Tempat yg paling menjadi tumpuan! 
Eiffel Tower.. havoc giler wehh!


setting.. cari port!


Ready..!! keliling tu sentiasa penuh je oranggg


shoot!!!!




Hahahaha kalau geng2 gonjolku dah berkumpulll.. hiruk piruk dibueknyo!



 tu dia nak tau ramai tak ramai kekekekekee



Ever Bridge (Love Lock)



ada orang jual lock *mangga* kat sini kot2 ada yg feelin2 romantik
nak tulis ayat2 chenta and mangga kat jambatan tu kennnnn


Amsterdam




Bajet model nak habis contract ekekekkeek



The Pavilion


Floating Umbrella




Petal Park








okeh habis dah cuci mataaaaaa... moh le kome kalau free free jejak Eco Hill Park Semenyih ni.
Flight banyak lagi seat kosong ni.. weekend sahaja okeh
sampai 6th March 2016 (Ahad).
Free entrance tapi nak masuk kena register and ambik wristband (free)
kat Sales Gallery dia betul2 depan entrance nak masuk park tu.
Toilet pun ada kat situ *macam istane nko mewah giler!*
tapi bila tanya surau untuk staff jek .. isk isk iskk

Cuaca agak panas (well Malaysia kann) so bawak payung/topi/sun glass..
or payung pun disediakan utk pinjam dan pulang balik bila nak keluar tapi dah ramai2 ni
paham2 je la kann.. 

lagi satu nak parking tu kome proceed je terus masuk ke dalam sampai lepas entrance gate nak masuk park tu macam dekat sikit. parking kiri kanan jalan jek sbb dah memang private place depa.

Ada booth2 jual makanan ringan/air tapi harga bleh tahan la


So apalagi ... weekend ni moh ajak family sedara mara jiran tetangga kawan2 
jejak The EcoWorld Gallery @ Eco Majestic 
cuci2 mata sambil feeling2 pi oversea hokeyyy!!!

Official website Eco World :
http://ecoworld.my/

3 sweet comments:

mama tisya said...

sronok btul pegi overseas ye..vkend aritu ada 2-3 org kwn2 yg pegi...panas btul...gigih smua nk p paris kn hehe...apa2pn hebat la posing solo..nasibaik tk bw ank2

Nad MamaZN said...

seronoknya jenjalan ngan kengkawan hehe.. ala2 anak2 dara jek sume :)
baru lepas baca member blog ke sana jugak. ramai btul org ek.. nak bawak bebudak ni riso x sesuai je. tp tmpt cantekkk huhu

nayfatimah rasyid said...

tue belakang tue cam kenai jer ... cam dak hada .. betul ker ....