Assalam..


Satu lagi perkembangan terbaru yg ahkakk paling suka di Cyberjaya ni...
Japanese Restaurant Yoshinoya & Hanamaru Udon akhirnya dibuka di D'Pulze Cyberjaya..!
Yes yesss yesssszaaa!!! Ahkak sukerr sangatt hokeyyyy!!


Actually by the time post ni ditulis.. dah berapa kali dah pi makan kat sini ekkeekkekek.
Almaklum la 'belakang' rumahh.. agak2 teringat.. teringinn.. zasssss!! tekan minyak sampaiii kekeke

Hokey jom cuci2 mata sketttt no!


Nia  dia rupa restoran gabungan Yoshinoya & Hanamaru Udon.
Actually Yoshinoya menu rice based, Hanamaru Don , Udon (Mee Jepun) based..
so kalau tengah lapar tahap dewa order lah donburi di Yoshinoya..
kalau lapar ok2 or minum petang order lah Udon di Hanamaru Don.


Actually konsep dia self service.. pergi kaunter.. pilih menu... then dihujung kaunter baru bayar gitu.
Then sudu, pickle, serbuk lada.. shoyu or perencah tambahan... air semua ambil sendiri di kaunter self service.


Antara pilihan Tempura.. nyummmmmm!


Ini killer menu.. my feveret menu.. Ontama Beef Yakiniku...
Kalau 10 kali aku pergi... 7 kali aku akan order yg ni ahahahahah!
Suker GILER okeh.. sebab kat Jepun dulu tak leh makan.. daging kan non-halal kat sana.
Kat Malaysia ni baru ada can merasa!


Ni menu yg best jugak.. 
Spicy Miso Udon! 1st try ni.. sedap sehh!!!
Aku add on Uchiwa & Prawn tempura tepi tu



Yg Ni Beef Udon.. antara yg menarik jugakk


Kasik zoommm skettt!


Di kaunter Hanamaru Don ada jual Oden jugak!
Oden ni masakan yg glamer time musim sejuk. Rasa dia light (nipis) je,,
dulu time musim sejuk biasa akan guna stove utk panaskan bilik .
Sambil stove tu panaskan bilik biasa akan letak periuk or cerek atas stove tu utk 
mengelakkan udara terlalu kering dr sbb wap air yg keluar.
so alang2 buh periuk isi air.. baik la buh bahan dan perencah oden ni..
so 2 in 1.. bilik panas.. menu Oden pun siap untuk dinikmati panas2 macam tuu pehh!
Kira menu yg nostalgia jugak bagi aku nihhh



Onigiri pun ada!

Kitsune Udon.. anak2 suka yg ni


Antara pilihan tempura...


Kalau kreatif boleh potong2 tempura tu .. buh serbuk lada..! 
Boleh ratah camtu je or makan dengan nasi (donburi) or Udon (Mee Jepun).
Sedap seh!


Of course lawatan pertama ku ajak keluarga tersayang.. bleh tahan masing2 membedall.. licin!!
Ohmak sukerr .. ramai geng pandai makan ni hihih


Muka2 giranggg ahahahha


Peace yo peace yo!!


Bismillahh.....


 

 

Tengok budak yg suker sangattt


 Disebabkan beberapa kali aku post kat FB ... last2 officemate aku pun merengek2 ajak gi makan jugakkk. Maklum yg tak biasa masing2 segan tak tau kang nak order apa yg best .. so one fine day 
kami berjemaah jugak gi.. and hasilnya..!


seee!!!e... LICINNN tak tinggal sebutir memasing hokeyyy!!!
Ni semua 1st timer ni kekekekke


 So korang.. kalau teringin nak merasa....
cepat2 jejak D'Pulze Cyberjaya hokeyy!
Oh mann.. I LOVEEEEEEEE CYBERJATA MORE THAN EVER!!!
Muahahahhahhahah

sekian!




4 sweet comments:

eelobor said...

setiap kali tenok menu makanan awak ni, memang tak pernah mengecewakan.... huhuhu saya mampu tengok jer

*∽ IZAN ∽* said...

boleh pergi try and error seround eelobor heheheheheh

Miss N said...

baru perasan pic last tu ada sharina ngan k.watie. hehe
eh, ye ke? ke salah org.

hamizah syafiqah said...

Akak jadi yoshinoya and mee udon hanamaru ni halal lah ye