Assalamualaikum....

Alhamdulillah dipanjangkan usia untuk meraikan ulangtahun kelahiran tahun ini.. 
Semoga sentiasa dilimpahkan rahmat dan barakahNya aminnnnnnn

Tahun ni hari lahirku jatuh hari kerja... kena pulak Dania ada kelas kumon hari ni..
tapi gigih jugak Abang nak ajak makan kat luar.
Makanya Dania dihantar awal ke kumonn..
tak dan pukul 8 dah pick up dia terus kami bertolak ke ... mana lagi..
D'Pulze Cyberjaya .. belakang rumah ajerrr kekekke.
Makin lama makin sayang aku dengan Cyber ni... walopon dulu masa baru pindah kerja
ada yg tanya pasal Cyber ni kan macam padang tinggal tak de papa ..
tapi makin hari makin berkembang.. restoran arab ... dan lagi best restoran Jepun
kegemaran aku macam cendawan tumbuh gak kat Cyber ni.. I very the loike hokeyy!
Eh... jauh melalut.. anyway hari ni nak ke FMH...
sebab ada menu yang dah lama giler aku tak makan !!
TARABAGANI aka KING CRAB!!
Kalau pernah tengok kat deadliest catch ni la ketam nyerr...
kali ni  The Manhattan Fish Market buat special promo!
layari LINK untuk detaill yek.

So tanpa membuang masa.. menempah menu yg best ini..!
Dan .. nilah rupanya King Crab ni sebelum di masakkk yer



Sambil2 tunggu.. the DECO


Wah muka dah lapor memasing... budak kenit 2 orang tu jap lagi
hilang ler tuu.. jenuh weyy


Sempat lagi 'berperang' sempena menunggu hidangan sampaii



Macam biasa.. air sampai dulu


 Dan .. taraaaaaaaaa


 Actually sos dia boleh pilihh... lepas depa rebus (kot) ketam ni...
dia akan tuang sos dan 'bakar' depan kiter.. baunyer peh!


Actually ni utk 4 org punya serving. Bawah tu ada herb rice.. sedap gakkk!
Licin beb!


Sempat lagi pose sebelum 'meratah'


So tunggu apa lagiiii.. 
ngapppp!!!


Berselera jugak budak2 makan... 


Tolong potongkan kaki ketam
 . 

Desert penutupp... sizling brownise....
ada eskrem plak.. lepas tu dia tuang kuah caramel
yg tengah panas tuh!
peh takut2 aku nak makan.. sejuk campur panas! ahahha
tapi too sweett!!

Kalau time belajar dulu mmg ni antara menu mewahhh!
Lagi2 lepas dapat duit scholar or gaji part time.
Kat Kagoshima tempat ku belajar dulu ada restoran 
king crab yg sekali konsep "eat as much as you can"..
sekali set dengan sushi, sup ketamm... tak silap rega masa tu dalam Yen 3,980 which is
equal to RM120 kot lebih kurang tapi kalau duk Jepun waktu tu rasa macam RM39 laa gitu..
murah giler kannn.. boleh makan sampai lebammmmmmmmm...
memang puassssssssss makannn!!!! How I missed the moment!
tapi at least dapat jugak la lepaskan rindu dendammm walopon sekor kongsi 6 orang..
merasa sikit sorang ekkekekkekekek


Sekian alkisahh...
Anyway terima kasih pd En Suami & anak2 Muahhhhhhhh!

2 sweet comments:

nana kimie said...

Happy Birthday sis! heeee sedapnya tengok ketam tu :D

eelobor said...

ingatkan harga dah melampau2 tadi.... kira dah ok sangat la tu kan?