Assalamualaikumm....

Wahaaahahaha... lately dah tak sempat dah nak citer pasal perkembangan tiap2 anak..
maklum laa... bilangan dah makin banyakkk.. moralnya episod tiap2 orang makin la 
kurangg.. maklum la walopon bilangan askar bertambah.. tangan mamanya tetaplah juga
2 sahajaaaa hihihi

Anyway Dhiya dah jejak setahun 10 bulan dah .. pantas sungguh masa berlalu.
Macam2 gelagat diaaa yg tak sempat Mama nak share kat sini...
celoteh mulut dah makin macam2 dahh walopon banyak tak berbutirr.. tapi kalau diajar bercakap tu 
gigih juga nak ikut sebut hihihi
tapi satu je la kakak kecit ni kan... kuat nangesss wohh!! pantang skett mesti berderai kolam air mata...
rasa macam tak kering2 air mata anak aku ni haa hihih

ok nak share sket pasal Dhiyaaa
anak no. 3 ni kadang jenis pandai bawak diri sendiri ekk...
ralit je dia kalo main2 sorang
tengok la gelagat minah ni 

sibuk ikut abang ngan kakak berjemaah


Abaikan lah 'color blocking' bilik anak2 ku ini... uhuhuh
sian derang kena share bilik.. maklum la umah sekangkang tungauuu..
tunggu la ada rezeki lebih sket nanti masing2 boleh dapat bilik sendiri
ikut tema kaler sendiri okehhh


si Dhiya yg sibuk jadi 'warden' time orang sibuk jemaah..
dengan baldi kecik kat tangan.. yok yok o je nak tolong idupkan ekonn kikiki


sambil tolong menyepah bilik hihihihi

Bila tengok Papa ngan Abang Danish main bola sibuk gak tumpang sekakiii


sibuk jugak kejar & tendang bolaa tuuu


Adik Delisha yg nampak macam lagi besar dari kakak hihihi


ada hati nak tolak tricycle adik nii


Lagi satu sukerrrrrrrrrrr sangattttt ciummm adiknyaaa!


tak cukup cium pipi sibuk nak cium tangan pulakk..
memang dia suka gomol adikknya hokeyy!!

Kakak Dhiya yg ada potiential jadi kakak yg baik dan boleh diharap bila besar nantiii


Tunggu besar sikit nanti dah boleh tolong mama jaga adik okehhh!!

Untuk rekod, sekarang ni Dhiya masih consume EBM mama
8oz x 2 kali seharii...
walaupun tak direct BF sebab Dhiya pun dah tak mo.
at least sama macam Dania dulu, BF after Mama abis kerja sebelah malam..
Dania continue BF sampai 3 tahunn..
moga mama pun boleh supply EBM utk Dhiya setahun lagiii yoshh!
so kalau Dhiya 8 oz x 2, Delisha 4 oz x 5 day time... 16 + 20 
kena ada 36 oz sehari utk stock day time ..??? uwaaaaaaaaaaaaaa!!!

Kena gigih lagi buat stock EBM ni.. dah cakap kat bibik
kalau stock dalam deep freezer dah tinggal separuh 
sila bunyikan ALARM okehh!!!!
*sambil jeling stock EBM dalam freezer*


Apapun, Mama Papa sayang kamu2 semua anak2 ku ...muaahhh muahhhhhh!!

2 sweet comments:

Nad MamaZN said...

Comey kakak dhiya ni :)
Pandai jaga adek yg bambam!
Bestnya kak, nnt umah lagi besar, masing2 dpt bilik sendrik hehe
Ada housewarming tak nnt? Hahaah
Jgn lupa jemput! :p

kinna said...

comey...k izan, hadiah dhiya bersalin ade lg kt umah..tup2, akak dh ade delisha skrg...huhu
alamat dh hilang (save dlm fon, fon ilang)..syoknye, sekejap je dh berempat :)