Akhirnyaaa............. !!! Setelah beberapa kali cubaan...

sangat-sangat sukar cubaan men'candid' Dania mendendangkan lagu ni sebab dia selalunya nyanyi dengan spontan tanpa aku ready HP utk shoot video hu hu.
Ibu ~ Engkaulah ratu hati ku
Lagu yang di dendangkan oleh seorang kanak-kanak dalam iklan Nespray beberapa minggu yang lepas. Pertama kali Dania dendangkan lagu tu memang aku teruja sangat-sangat! Dengan suara yang lunak comell.. dengan gaya muncung mulut bila menyebut perkataan 'Ibu'.. sambil tangan mengayun2 ke aku.. dengan lentuk kepala ke kiri ke kanann.. memang cukup buat aku sangat terharu dan terhiburr! comel sangatt sangattttttttttttttttttttttt!!

video



Hingga catatan ini di buat, Dania baru berusia 2 tahun 5 bulan dan masih breast feeding. Kadang-kadang sambil2 breast feeding tiba-tiba dia nyanyikan lagu ni pada mamanyer.. kadang-kadang tengah main tiba-tiba dia datang kat mamanya sambil nyanyikan lagu ni dengan segala lentuk gaya... Boleh pula dia hafal separuh dari lirik lagu ni....!

So cuteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee............!!!! Dania sayangg.. Dania pun ratuuuu hati mama...!!!!

Papa & Mama luvvv you so muchhh dear!


Lirik Lagu : Ibu
~ Engkaulah ratu hati ku
Petikan Filem Ibu (1953)
Di nanyikan oleh : P.Ramlee
Lirik lagu Ibu :
Ibu, ibu Engkaulah ratu hatiku
Bila ku berduka
Engkau hiburkan selalu
Ibu, ibuEngkaulah ratu hatiku
Tempat menyatakan kasih
Wahai ibu
Betapa tidak hanya engkaulah
Yang menyinari hidupku
Sepanjang masa engkau berkorban
Tidak putusnya bagai air lalu
Ibu, ibu Engkaulah ratu hatiku
Tempatku menyerahkan kasih
Wahai ibu

3 sweet comments:

☆ lieya latif ☆ said...

alahai sweet sangaaaaaaaaaaaaaattttttt...lieya bukak vidoe ni kat umah, mia n mija berebut2 tgk keh keh keh kehh...

betul tu izan, kalo nak rakam saje2 susah....seb baik sempat gak rakam yg nie...walaupun pelat tapi jelas butir2 yg die nyanyi tu heheheeheh

ambrynaa said...

ala..ala..comelnyaaaa..

noor said...

salam izan....soooo cutee...
tersentuh hati bila dengo dania nyanyi...kiss sket...muahhh