Bersawang jap blog nih.. iskk iskkk. Too many story to tell but to little time to spend uhuk!

Dah lah since last week tak leh access internet- refer to streamyxnyer wireless modem condition. Mula-mula ingatkan mmg problem kat TMNet kebetulan lak last week dapat call Abah tak sihat kelam kabut balik kampung dah lupa dah pasal streamyx. Tapi bila balik semula rumah tetengok masih same condition so start la call TM tanya status.

Bila call TM punya la terkejut bila dapat tahu yg line streamyx tu dah di terminatekan ....???!!!!!
Aikkk.. baru pasang sebulan, tak dan bayar bill pun lagi ( belum due pun) dah kena terminate..? Masalahnye kitaorang tak de pulak request utk terminate..!
Just to share my experience. 1st day call customer service (Dial 100). So far bila call memang layanan tu berbudi bahasa cuma ultimate resolution tu sokmo blurrrr! Bila dia jawab "Okay, nanti supervisor saya akan call balik.." memang nampak gaya sampai esok, lusa, tulat, tungging hatta tahun depan sekalipun jangan harap la nak dapat return call. Dah la tak pasal2 kena terminate pastu kita plak yg kena pergi balik ke TMPoint untuk check balik condition! Really irritating argghhhhhhhhhhh!!!
The next day hubby lak call, pun dapat janji yang sama " Tak pa encik saya check dulu, nanti saya akan call balik. Saya mesti call Encik balik hari ni juga..." dari pagi sampai ke petang bawak ke malam tak de gak dapat return call macam la customer tak de kerja lain nak buat selain call berkali-kali utk follow up sama gak cam experience masa nak install line streamyx dulu! More than 2 weeks baru leh dapat pakai streamyx upon registration!

Malam tu balik rumah my hubby call lagi TM. Dah la everytime call akan terpaksa explain semula dari A-Z..! Padahal everytime call CS mesti kena open report tapi tak tau la apa yg di'report' kan! 1st attempt CS operator angkat and mentioned according to report subsriber yg request to terminate. So kalau betul subsriber yg request termination kitaorang minta evidence.. bila dan oleh siapa? Katernya cuma pelanggan dan agen je yg boleh request utk terminate streamyx. Bila minta di sambungkan dengan orang atas, line transferred tapi 10 minute tunggu pun still line tu dlm mode 'disambung'kan ?? Adoiii....!!!! Tensennnn nyer makcikkk!!! Pass tu call lagi.. same gak bila kater nak transfer ke supervisorrr terus laaa jadi tak de answer terusss! Memang sangat buang masa, tenagaaaa dan mengurangkan pahala betulll melayan karenah CS TM Net nihh! Adoiiiiiiiiiiiiiiii...!!
3rd time call, En Hubby pun dah panassss nihhhh...! Suara pun dah
naik dahhh.. last-last mintak sambungkan dengan managerrr kalau dah susah sangat nak transfer line ke supervisor. Maka line pun di'sambung'kan lagi.... Tup-tup bila angkat call.. ex-junior kitaorang lak yang on duty! My ex-junior yg cam my Hubby nyer nama terus tanya hubby dulu ex-Asb*** ?... terus laaaa controll skettt amarahhh tuh... sangat bernasibb baekk la tuh kalau takkk...hissssssssssssssssssssss! *Tarikkk nafassssss!!*
Anyway, at the end En Hubby pergi gak ke TM Point the next day ( Dah 3rd day since first report) and according to TM Point memang agen (with reference number) yg submit termination request! Sengaaalllllll betullllllllllllllllllllllllllllllllll! Tak pasal2 jugak customer yg jadi mangsa kena register balik new line...! Dah la mula-mula estimate the next 3-7 days lak baru leh settle pas runding2 lagi kalau tak esok next monday plakkk baru siap! Itu pun kalau leh siapp.. TM kan.. paham-paham je la! Memangg sangat sengall.. dengan agen TM nyer termasuklah procedureeee TM point & TM family sekali aku rasa memang sangat sengall tahap DEWA dan tah hapa-hapa...! Padahal tu kira internal technical error tapi customer gak yg tak pasal2 kena turun padang to settle down. Number Agen tu plak pakal je 'lost' kalau tak memang.....dot dot dottt! Tensennnnyerrrrrrrrrrrrr!! Arrghhhhhhhhhhh!!!
Aku bukan tak pernah buat complain ke TM Point (online) tapi macam la diaorang 'dengar dan cuba lihat' pun! Hatta reply E-mail yg at least menunjukkan E-mail tu sekurang2nyer 'telah di baca' pun tak dapat.. so tak de makna nyerrr la susah payah nak karang mail utk complain. Kalau complain kat TM sendiri pun diaorang tak layan so apa kata tulih je lah kat blog sendiri.. at least leh la share ngan member2 terdekat buat lepas tensenn... iskk iskk iskk.
Moral of the story, pakal je lah TM satu-satunya wired broadband provider kat Mesia ni so boleh la tunjuk taringg.. memang tersangat la HAMPESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!
Terkini :
Dah dapat call agent dan bila tanya agent mati-mati kata dia tak ada submit apa2 cancellation or termination request sedangkan TM Point kater agent yg submit request. Jadi kawan-kawan, soalan cepu emass.. siapakah dalang di dalam TM yg telah dengan PENUH KE'SENGAL'AN cancellkan line streamyx kitaorangg.. ?? jeng jeng jenggg.. Agak -agak kalau suh diaorang siasat diaorang nak siasat takk..? ke takat pass sana pass sini je... bak kata Nabil ~ Lu fikir la sendiri... huh !

6 sweet comments:

Aleyn said...

Sabar Zan Sabar....ko patutnyer lepaskan sekali bengang ko kat Hot FM ari ni...hik..hik.hik..

apa pun ..aku mmg tak sangka gitu layanan diorang ek..tak profesional langsung....

tobat tak guna Streamyx

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

1st thing nak ucap.. happy annivesary.. 10 feb kan?

mmm mimi bab2 dengan TM tak pernah plak kena cenggini. bagi mimi TM ok plak, tak pernah mendatangkan masalah.. cepat jer servicenya.. mungkin time izan, agak sengal sikit kot perkhidmatan dia.. apapun harap2 cepat2 la line tu dah disambungkan semula.. memang rasa sangap jer kat rumah kalau tak de internet.

tp mimi pernah menghadapi masalah yang lebih kurang gitu, iaitu dengan C****m... macam izan cakap la, asyik pas kat orang tu, pas kat orang ini, pastu kena explain balik masalah kita a-z .. and bila dah sampai kat orang yang ke 4-5, last2 mimi mengamuk!! siap cakap apa tau,"talian ni dirakamkan?.. ha biar manager awak dengar apa yang saya nak cakap.. bla bla bla.." uh sungguh takut orang tu.. pastu mimi cakap lagi, "satu malaysia ni tau C****m ni satu company yang besar, lain la syarikat maju mundur sdn bhd. memagn la orang tak kenal.. bla bla bla.. " amarah sungguh mimi masa tu.. tau tak amik masa 3 bulan baru dapat apa yang mimi nak tu.. memang sengal betul la!

☆ lieya latif ☆ said...

loooor mcm tu plak jadinye....mcm2 hal laaa kan....ehheeheh...tapi mmg pun ramai yg komplen kan...

aku senang ni hah, pakai celcom broadband jek....tapi kene tgk tempat gak.....tapi so far aku lik kg johor ke melaka ke kat area kampung aku boleh gak laa bertenet heehehhheh

IZAN said...

Re Aleyn :
Tu la pasalll.. memang tengah menahan kesabarannn la nih...! iskk iskk

IZAN said...

Re Mimi :
Thanks dearr! Anniverarry 28th feb. Ntah laaa.. time kena orang memang servisss hampesss sehampess2 nyerr... Tapi kalau tak de internet kat umah rasa sangap semacamm! ha ha ha. Ouww.. garang jugak mimi ni..! tu lah nak ikutkan layanan depa ok cuma tahap efisyen tu yg ke lubukk sket.. Bila la leh improve lagi isk iskkk.

IZAN said...

Re Lieya:
Tu la.. wireless broadband pun kekadang ader. Cuma kalau ada wireless streamyx ni satu rumah senang le nak online.. danish pun leh main online game.. papanyer cam biasa la Mafia warr... mama nyer lakkk blog vs facebook ha ha.