Activity hujung minggu....
Lately asal petang nak ajak Danish & Dania gi mandi pool je hujannn.. asal petang je hujann.. Sabtu tu pun lepas asar kejut kiddies bangun tidur ajak gi mandi pool pun tak sempat keluar rumah dah hujann.. last2 Ahad lepas kitaorang tukar schedule ke pagi. So pagi Ahad tu bangun terus buat sarapan.. kejut both kiddies (dengan baju tidurnyer), siap apa patut pukul 9 pagi dah gerak menuju ke Kelab Komuniti Cyberjaya... Pagi tu kitaorang breakfast sambil 'piknik' kat tepi pool Kelab tuh! ha ha ha! Juadah Sempoi :- Nasi Goreng, Tempura ayam nugget, roti & peanut jam, some cookies and yang paling bestt Milo panas-panas dari Thermos! Perrrrgghhhhhhhhhhhh......!!

Dah kenyang isi perut terus salin swimming suit dan 'bedebusssss....!' apa lagi terjunnn kolam terusss!
Dania yang dah 'berani' swimming sendiri dengan bantuan pelampung.
Puas mandi kolam kecik.. masuk kolam besar plakkk. Tak padan kecikk.. jiwa besarr ha ha
Super Bodyguard. Err.. adult nak masuk RM5 sorang ye...

Steady je Dania terapung sendiri dlm kolam besarr... berani betul anak dara sorang ni hu hu

Penat mandi.. kejap2 naik sambung makan... sambil sejuk-sejuk lepas berendam tu pekena Milo Panass termasuk la anak dara ni.. perrrghhhhhh!!

Puas berendam (nak dekat 2 jam gak!!).. salin baju sambung main kat playground
pulakk...

Ada kerusi meja lagi kalau parent nak lepak2 atau menjamu juadah.


Facilities
Kalau ada yang berminat untuk tahu facilities lain yang terdapat di Kelab Komuniti seperti di bawah... dengan ihsan kamera amatur ku... (mr HP) he he

Gymnasium

Squash

Dancing studio

Snuker / Pool


Tennis Court
Beach Volley Ball

Ada lagi facilities lain tak sempat cameraman amatur ni snap seperti Futsal & Cyberjaya Circuit (Go kart). Setiap satunya dikenakan bayaran berbeza tapi amat berpatutan.


Driving Range

Dan satu lagi tarikan utamanya ialah driving range untuk siapa yang berminat ngan sukan golf.

Aku pun dah 6 tahun tak sentuh kayu golf.. kali terakhir sekitar tahun 2003 kat Club House A Famosa.. Teringat masa further dulu rajin gak geng2 Manager tempat aku buat part time kat Kagoshima Sun Royal Hotel ( 4 tahun beb!! Dah ala-ala taiko dahh siap leh entitle bonuss lagi ha ha) ajak gi driving range. Pernah gak le merasa join course 18 holes sehari suntuk tapi aku handicap laa... itu tak termasuk starting point utk ladies & gents yg sememangnya berbeza.. ha ha ha. Tapi la ni kalau aku pukul bola tu silap2 rumput dengan tanah2 sekali terbangg kott!!.. hua hua hua!

Berminat untuk tahu lebih detail tentang Kelab Komuniti Cyberjaya sila layari

4 sweet comments:

As said...

hmm byk gak facilities kat kelab tuh ya izan... bebudak tuh kemain suka lagi mandi manda erk....

☆ lieya latif ☆ said...

wah best wei tempat tu...mcm2 ade...budak2 ni kalo ade pool mmg hiduplaaaa.....sesekali beriadah camni pun best kan...balik2 gi shopping mall, tgk wayang....boring gak kan izan.....

aku pun suke bawak bekal sendiri....puas hati sikit...

Aleyn said...

Wahhh...bestnyer berendam pastu pekena milo panas....phuuhhh marveles...

Nice info zan...aku yg keja kat cyber ni pun tak pernah sampai...nak bawak family ...cam jauh lak...hehehe

Ambry dan Zalina said...

Waa...ada dancing studio..sehati berdansa la lepas nih Izan..hehhe