La ni tgh tunggu giliran kat Maybank sek 20 shah alam. Ambik cuti dek kerana beberapa urusan bank yg dah tertangguh setelah sekian lama. Dah nak 2 jam menunggu punya la lembap! Argh!! Saje belek2 n test power Opera Mini yg ada dlm HP ni buat lepas2 tension. Ok gak, leh la surf2 FP n blog drpd melangok nungu nomo naik. Ok, upload satu dulu. Cantekkk!

PART 2: (Tgh godeh2 nak upload pic. Tak jadi lak). Apalah maybank ni. ATM kad aku dah le kena telan. Ari tu tepon service centre kata suh collect kat sek 20. Hari ni dtg dah beratur nak dekat sejam kata dah hantar kat seksyen 14 la pulak! grrrrr!! Nak gi sane lagi la ramai manusia! Penyudahnye buat card replacement tapi seramai2 manusia yg apply ni sorang je yg handle?? Tahun bila nak siap weii?? Ikut nomo kena tunggu giliran 10 orang je tapi dah nak sejam setengah menunggu baru org ke 7! Aku nengok muka2 org yg menunggu pun semua dah mcm sardin makan cuka. Adoyaiii! Nilah Maybank yg LEMBAP lagi menyusahkan! Nak buat SI nak kena ada passbook la pulak yg aku tak tau kat mana sebab tak pernah pakai sejak2 guna Maybank2u 5 tahun lepas.




PART 3: Dah siapp!!! Ni dia ATM card baru aka Debit Card Maybank. Boleh keluar cash dimana2 ATM machine yg ada logo VISA diseluruh dunia. TAPI 3 JAM nunggu wehhh!!!!

Settle ATM card gi settle duit keta kat AmBank. Pi bayar kat kaunter queue 15 orang ada la dalam sepuluh minit. Pastu gi Maybank 14 lak buat SI (Standing Instruction) suh Maybank bayar terus duit keta ke akaun Ambank.. senang citer. Gitu gini gitu gini, nak close passbook Maybank terus... menyusahkan jek. Bukannyer pakai pun tapi kalau ada apa2 nak kena bawak senang2 close terus buat bookless. Penyudahnyer, tak yah buat SI pun. Kalau tak charge RM5 per transaction. Tapi nak close passbook pun nunggu nak dekat 2 jam queue 8 orang. Memang Maybank superb lembap tahap dewa!!!!*Sorry to say*

Rupernyer la ni Maybank dah boleh buat Fund Transfer ke akaun Hire-Purchase AmBANK. Cuma masuk kan no.akaun Hire Puchase 14 digit and click enter! Settle!! Dulu pernah check rasa tak leh lagi.. sejak bila ntah dah bolehh.. ekekkee. Anyway, Benkyo ni narimashita!

2 sweet comments:

Ejey M. said...

Salam.

Pasal kad Maybank baru tu, kat Japan still xleh cucuk even ada logo VISA. Kad Maybank lama selambe je buleh cucuk duit kat ATM Post Japan. Tataulah prob kat ATM Japan or prob kad baru tu.

IZAN said...

Oh ye kerr..?
Lorrr.. cenggitu la pulak. Sejak bila perasan ni? Ada complaint kat Maybank tak? Tapi paham2 je la.. maybank tu pun ala2 mandomm jugakk.. emmpphhh