Assalamualaikumm....

Yuuuhuuuu.... ahaaaa tiba2 datang angin nak update blog.
Actually sekarang ni tengah tunggu nombor dipanggil kat bank tetiba terajin lak nak hapdet ekkeekekkee.

Ok kali ni nak citer sket pasal geng2 BFF Ojosama yang baru buat gathering sessi 2018 
High-Tea kat Orchid Cafe, Majestic Hotel KL.
Wah  tak sangka sampai jugak jejak kat sini... kira kali ni 1st gathering 2018 lah.

Lokasi : Majestic Hotel KL
Dress code : Pastel Skirt + blouse hitam
Event : High - Tea
Time : 3pm ~ 6pm



Actually pagi tu baru je habis Zumba 2 jam back to back dengan ZIN Ziela JLO kat  Cyber, habis pi ambik race kit kat MAEPS pulak utk MAI Run 2018 keesokan harinya...phew! Balik terus bersiap2 dan lepas Zuhur gerak ke KL detim bersama bff tersayammmmm auuuwwwwww!!



Ok utk event kali ni actually perlu pre-book kira kira 5 hari awal ya.
Kali ni dress code kami - Skirt pastel digandingkan dengan blouse hitamm... auuwww... gigih cari baju uoolllsss.
Agak tricky nak sampai Majestic Hotel ni.. kalau tak tengok betul2 signboard dia yg comel.kecik tu mmg boleh terlajak nak kena u-turn semulaaa
.. huwaaaaa...!!

pandangan jauh dari sebelah jalan... kena u-turn balik jalan sehala weiiii

Ketika kami sampai cafe ni dah ada 3 group tetamu lain di meja masing masing.
Owh ya.. Sessi High-Tea ni dari pukul 3 petang sehingga 6 petang sahaja ya.


Masuk masuk je terus rasa teruja dek keindahan deretan bunga bunga orkid yang gemuk gemuk dan segar bertingkat-tingkat di sekeliling ruangg.   Woww asyik!


 

Bila kami duduk, datang waiter menunjukkan kepada kami sekotak pilihan teh beraroma untuk di pilih... di setiap kerusi pula di sediakan set piring, set cawan dan juga tungku pemanas... setelah kami memilih teh yang diinginkan, waiter bancuh seteko seorang mengikut pilihan masing-masing dan diletakkan di atas tungku pemanas agar teh sentiasa dapat diminum panas dan segar... fuh!


10 pilihan teh beraroma




Tak lama kemudian, waiter datang lagi membawa 3 set desert dan sajian menu petang. Actually 1 set adalah untuk seorang.





Maka apalagi.... juadah pun dah di depan mata.. aroma teh panas dah menyucuk jiwa....
apa tunggu lagi... jom makan!



Antara banyak2 ni paling suka Scone dia... sumpah sedap! Dan disebabkan saiznya yg agak besar... makaj seketul je dah nak kenyangg.... erkkk!!! Silap turutan ke camne ni hahahahhaha. Then slow slow makan sambil chit chat (membawang versi Holland) la kaaannnnnnnn


Habis seteko teh beraroma tu... boleh order lagi dengan pilihan lain pula..
2nd request kali ni nak merasa "caramel" pulak.. of course no sugar hokey.
Walaupun nampak jumlah desert tu tak banyak mana.. tapi tobat jenuh nak perabissss... kena pulak teh dah 2 teko sorang hahahahah!



Habis sessi chit chat sambil High-tea , masukkan la ke agenda seterusnyaa....
opkos la photog session kenn...
Memang cantek sangat tempat ni ... segar mata dapat cuci2 mata tengok bunga2 orkid yg berkembang mekar ni kann. Memang tempat ni sesuwai sangat untuk para penggemar orkid yang ingin bersantai minum petang di salam



love....!



Habis semua sudut kami tapauuuuuuu kih kih kih



orkid di mana manaaaa


Zoom BFF sorang2

 

 

Last but not leastttt....


Seronok dapat bergather sekali sekala walaupun dalam kesibukan menguruskan family dan kerja. Terima kasih tak terhingga buat En Suami yang memberi lampu hijau untuk kami bergathering hari ini...
Terima kasih tak terhingga pada bff sekeliannn.. semoga ikatan ukhwah ini sampai ke Syurga.. aminnn

#ojosamagatering #bfftilljannah

PS : Medela Freestyle latest edition 2018  ready stockk!! FREE Original Haaka Silicone Pump.
Click
MEDELA FREESTYLE 2018 yerr

Banyak update tak sempat update... Vietnam Visit, Tokyo Visit.. Star Cruise Thai ~ McLeod Myanmar, Manggala Spa... owh betapa masa mencemburuiiiiiii


5 sweet comments:

شركة المثالية said...


شركة المثالية للتنظيف تسعد بتقديم خدماتها لعملائها بالمنطقة الشرقية خدمات تنظيف خدمات مكافحة حشرات خدمات تسليك مجاري المياه للمطابخ والحمامات جميع الخدمات المنزلية تجدونها مع شركة المثالية للتنظيف بافضل جودة وارخص الاسعار بالاعتماد علي كافة الادوات الحديثة والعمالة الماهرة

شركة المثالية للتنظيف
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالخبر

eltamaz elmithaly said...

شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة مكافحة النمل الابيض بالدمام
شركة مكافحة الحمام بالدمام والخبر
شركة مكافحة حشرات بالقطيف
شركة مكافحة النمل الابيض بالقطيف


شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة مكافحة النمل الابيض بالجبيل
شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة مكافحة حشرات بالاحساء
شركة مكافحة حشرات بالرياض

eltamaz elmithaly said...



شركة المثالية للتنظيف بالجبيل
شركة المثالية لتنظيف المنازل بالجبيل
شركة المثالية لتنظيف المجالس بالجبيل
شركة امست للتنظيف ومكافحة الحشرات بالدمام
شركة امست للتنظيف ومكافحة الحشرات بالخير
شركة امست للتنظيف ومكافحة الحشرات بالقطيف
شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالجبيل
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالخبر
شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالدمام

eltamaz elmithaly said...



شركة تسليك مجارى بالدمام
شركة تسليك مجارى بالخبر
شركة تسليك مجارى بالقطيف
شركة تسليك مجارى بالجبيل
شركة تسليك مجارى بالاحساء

شركة تسليك مجارى بصفوى وسيهات وراس تنورة
شركة تسليك مجارى بالرياض
شركة تنظيف وشفط بيارات بالدمام والخبر
شركة تنظيف مساجد بالدمام والخبر
شركة الماسة لمكافحة الحشرات بالدمام

eltamaz elmithaly said...


توفر الشركة لعملاؤها الكرام الكثير من خيارات و برامج عمليات تنظيف المنازل
شركة تنظيف منازل بالجبيل
وخبرتنا العملية و استطلاعنا الدائم لسوق خدمات تنظيف الشقق يؤكد لكم عملاؤنا الكرام انكم حتما ستجدون ما يناسب
احتياجاتكم ضمن شرائحنا المختلفة والمتعددة المصممة خصيصا لتلبى مختلف احتياجاتكم فى اعمال تنظيف المنازل بالجبيل
تنظيف المنازل بالقطيف انتشر بكثرة بين الناس لضمان الحصول على افضل اسعار تنظيف الشقق ذلك لأن شركات التنظيف لديها من
العمالة ما يكفي لأنجاز المهام فى اقل مدة زمنية، ايضاَ كل شركة تنظيف من المفروض ان يتوفر بها ماكينات تنظيف مخصصة فى
تنظيف الفلل و تنظيف القصور ونظافة المنازل وكل ماكينة تنظيف تقوم بمهام معينة يصعب على ربة المنزل القيام بها بمفردها
مثل تنظيف القماش و لهذا يفضل إسناد المهمة إلي افضل شركة تنظيف منازل بالقطيف شركة تاج الافضل دائما 0551844053
شركة تنظيف بالجبيل
شركة تنظيف سجاد بالجبيل
شركة تنظيف شقق بالجبيل
شركة تنظيف فلل بالجبيل


شركة تنظيف مجالس بالجبيل
شركة تنظيف منازل بالقطيف
شركة تنظيف مجالس بالقطيف
شركة تنظيف سجاد بالقطيف
شركة تنظيف شقق بالقطيف