Assalamualaikumm....

Yuuuhuuuu.... ahaaaa tiba2 datang angin nak update blog.
Actually sekarang ni tengah tunggu nombor dipanggil kat bank tetiba terajin lak nak hapdet ekkeekekkee.

Ok kali ni nak citer sket pasal geng2 BFF Ojosama yang baru buat gathering sessi 2018 
High-Tea kat Orchid Cafe, Majestic Hotel KL.
Wah  tak sangka sampai jugak jejak kat sini... kira kali ni 1st gathering 2018 lah.

Lokasi : Majestic Hotel KL
Dress code : Pastel Skirt + blouse hitam
Event : High - Tea
Time : 3pm ~ 6pm



Actually pagi tu baru je habis Zumba 2 jam back to back dengan ZIN Ziela JLO kat  Cyber, habis pi ambik race kit kat MAEPS pulak utk MAI Run 2018 keesokan harinya...phew! Balik terus bersiap2 dan lepas Zuhur gerak ke KL detim bersama bff tersayammmmm auuuwwwwww!!



Ok utk event kali ni actually perlu pre-book kira kira 5 hari awal ya.
Kali ni dress code kami - Skirt pastel digandingkan dengan blouse hitamm... auuwww... gigih cari baju uoolllsss.
Agak tricky nak sampai Majestic Hotel ni.. kalau tak tengok betul2 signboard dia yg comel.kecik tu mmg boleh terlajak nak kena u-turn semulaaa
.. huwaaaaa...!!

pandangan jauh dari sebelah jalan... kena u-turn balik jalan sehala weiiii

Ketika kami sampai cafe ni dah ada 3 group tetamu lain di meja masing masing.
Owh ya.. Sessi High-Tea ni dari pukul 3 petang sehingga 6 petang sahaja ya.


Masuk masuk je terus rasa teruja dek keindahan deretan bunga bunga orkid yang gemuk gemuk dan segar bertingkat-tingkat di sekeliling ruangg.   Woww asyik!


 

Bila kami duduk, datang waiter menunjukkan kepada kami sekotak pilihan teh beraroma untuk di pilih... di setiap kerusi pula di sediakan set piring, set cawan dan juga tungku pemanas... setelah kami memilih teh yang diinginkan, waiter bancuh seteko seorang mengikut pilihan masing-masing dan diletakkan di atas tungku pemanas agar teh sentiasa dapat diminum panas dan segar... fuh!


10 pilihan teh beraroma




Tak lama kemudian, waiter datang lagi membawa 3 set desert dan sajian menu petang. Actually 1 set adalah untuk seorang.





Maka apalagi.... juadah pun dah di depan mata.. aroma teh panas dah menyucuk jiwa....
apa tunggu lagi... jom makan!



Antara banyak2 ni paling suka Scone dia... sumpah sedap! Dan disebabkan saiznya yg agak besar... makaj seketul je dah nak kenyangg.... erkkk!!! Silap turutan ke camne ni hahahahhaha. Then slow slow makan sambil chit chat (membawang versi Holland) la kaaannnnnnnn


Habis seteko teh beraroma tu... boleh order lagi dengan pilihan lain pula..
2nd request kali ni nak merasa "caramel" pulak.. of course no sugar hokey.
Walaupun nampak jumlah desert tu tak banyak mana.. tapi tobat jenuh nak perabissss... kena pulak teh dah 2 teko sorang hahahahah!



Habis sessi chit chat sambil High-tea , masukkan la ke agenda seterusnyaa....
opkos la photog session kenn...
Memang cantek sangat tempat ni ... segar mata dapat cuci2 mata tengok bunga2 orkid yg berkembang mekar ni kann. Memang tempat ni sesuwai sangat untuk para penggemar orkid yang ingin bersantai minum petang di salam



love....!



Habis semua sudut kami tapauuuuuuu kih kih kih



orkid di mana manaaaa


Zoom BFF sorang2

 

 

Last but not leastttt....


Seronok dapat bergather sekali sekala walaupun dalam kesibukan menguruskan family dan kerja. Terima kasih tak terhingga buat En Suami yang memberi lampu hijau untuk kami bergathering hari ini...
Terima kasih tak terhingga pada bff sekeliannn.. semoga ikatan ukhwah ini sampai ke Syurga.. aminnn

#ojosamagatering #bfftilljannah

PS : Medela Freestyle latest edition 2018  ready stockk!! FREE Original Haaka Silicone Pump.
Click
MEDELA FREESTYLE 2018 yerr

Banyak update tak sempat update... Vietnam Visit, Tokyo Visit.. Star Cruise Thai ~ McLeod Myanmar, Manggala Spa... owh betapa masa mencemburuiiiiiii


0 sweet comments: