Assalamualaikummmmmmmmmm!!!!

Salam Aidilfitri buat rakan blogger dan pembaca diluar sanaa...!!
Ya Allahh... rindu kat blog ni.. rindu kat komee! 

Maaf sangat2 terpaksa  sapu sawang kat sini hihihii.
Hai laa.. apa lah yang sibuk sangat sampai tak sempat nak update..
citer banyak ni banyak nak citer ni.. tapi rasa macam nak 54jam sehari.. aci tak? eheheheh

Anyway salam Aidilfitri buat semua.. maaf zahir dan batin ya kalau ada salah dan silapppp.
Mesti raya korang pun meriah kan tahun ni! kami pun meriah juga... 
tahun ni turn raya Johor yeayy!!!!
 Tema.. Hijau Emerald gitew... ada story mory gak bab baju raya ni.. 
mula2 pre-order dengan Elle Zada Syamtila tu kann.. April dah full payment uoolsss..
sedar2 sampai dan minggu ke-2 puasa tak dapat lagi baju.. janji May tu dapat.. debor weyy..
baju anak dara  bertiga je tempah Elle Zada.. baju aku seb baik order dengan Haz Adora sampai tepat waktu! Abang & Danish cari kat kedai baju melayu.. so 3 orang dah dapat kaler tema.. lagi 3 orang sangkut!
Berdebor gak ni ye lah last minit nak cari baju ganti ingat senang ke nak jumpa warna dan saiz! 
2nd week posa tu bila dah mula viral elle zada tak dan siapkan baju last2 ejen aku sempat mintak refund.. naseb baik! So last minute cari baju anak dara dan kebetulan jumpa di Butik Tanjak Suri yg baru balik dari karnival Mode republic.. ada pulak tu warna dah saiz! lega makk! ahahhah
Oihh panjang berjela mukadimahh.. kan dah kater... patut nak citer pasal raya sebenarnya ni 
dah melalut citer lain pulak ahahahhaahha.. ya ampunn!!



ok...back tu citer raya. So hari Ahad tu kami dah bertolak balik kampung. Sabtu masih kemas rumah 
dan cari barang lagi last  minute... 
Isnin sempat lagi ronda Kota Tinggi.. selasa dah sibuk la masak2 lauk raya kan.. style Johor sehari 
sebelum raya dah bertukar2 lauk dgn jiran2.. so pagi raya rileks je boleh 
sambut raya dgn juadah yg dah tersedia yeayy!

Lepas Abang balik solat sunat Aidilfitri sempat la kami bergambar kenangan sekeluarga.
Tahun ni marhaban lelaki dan perempuan serentak mula pagi pulakknyerr..
kira derang selangkan 3 rumah je.. layannnn


posing dan posing lagikkkk



dengan chenta hati .. ehem!


Ahaa.. ni sebelum keluar gi beraya belah pentang ni lepas habis marhaban blok


eh eh duta produk apa ni hihihi


Kisah di balik tabir raya.....

tahun ni glamer sungguh berdokoh belaka kannn..
ni dia deretan baju ipar duai lepas di gosokkk


Petangnya sempat lagi anyam ketupat.. tu pun Abang dapat cari seikat je daun kelapa
last minute!


Danish Dania tolong buat cornflakes chocolate


Sessi isi kuih dalam balang.. tapi budak kenit ni pakat pulun 
makan kuih raya hihihi


ok.. ni dia menu raya kami.. cam biasa.. lodeh@ lontong wajib!
Sambal udang, sambal tumis johor dan masak kicapppp


tak lupa lemang dan ketupat bersama rendang di pagi raya!


Wajah ceria anak2 sedara di pagi raya.. besar belaka dah depa nih


Sessi bersalamann bersama bonda terchenta...


Sayang makk uhuk uhukk!!


cucu cucu salam nenekk

Mak Long


Mak Usu..dan  sessi salam kauuttt hehehehehhe


Mak Ngah and Co


Gambar family tahun ni.. wefie ajerrr!

geng dokoh sebelum pergi marhabannn


Jom collect duit raya *kata Dhiya & Delisha* eheheeh


Sempat lagi pose.. marhaban keliling blok


Marhaban sampai rumah nenekkk...


Lepas asar kami bertolak ke JB. Beraya di rumah sepupu Abang...
sedap2 lauk orang JB!

Sekian kisah raya pertama kami hihihihi

4 sweet comments:

azni hanafi said...

selamat hari raya kak izan..kita pon hijau jgk thn ni..hehe

mama tisya said...

sedondon ijo...selamat hari raya....org slim pki apa pn cantik

LYAfrina said...

cantiknya...seodondon hijau...

meriah bila bkumpul ramai2 camni

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)