Assalamualaikum...

Ahaa.. bila mood rajin angin kus kus datang... kadang weekend langsung tak keluar rumah...
sibuk mengemas.. masak makan.. kemas.. masak makan dan kemas lagi wahahhahah
almaklumlah sejak2 tak de maid ni... semua sendirian berhad. 
so kena pandai2 le memultitaskingkan diri uhuhuhuhu

Ok weekend lepas pun sama... duk rumah kebetulan bahan2 utk mengrill ada.. so apa lagi ..
mengerill lah kita yerr.


Gambar adalah set hidangan ~ The KING'S PLATER
sebab apa... ? nko tengok se western2 menu.. mesti ada gak selit cili padi tu kikikiki!

OK .. sebenarnya sempoi jek resepinyer... sambil2 mengemas keluarkan ayam.. 
defrost dan perap dengan sos black pepper dalam 15 min.


Lepas perap grill guna pemanggang ajaib... dalam 30 minit jugak.
Sambil2 tu masak nasi butter. Bahan campak2 sempoi jekk..
2 sudu butter, kiub ayam 1, garam dan daun pandan. 
Then agak2 ayam dah nak masak masukkan lobak merah , kentang dan 
daun / batang saderi. Tabur je no. Bila dah masak bukak penutup pemanggang
ajaib tu keringkan sket ya


Then taraaaaaaa!!! Lunch set siap sudah. Kuah gravy aku lagi ngelat..
bancuh sos BBQ dan sos lada hitam.. buh air panas sikit (sebenarnya nak kocak botol 
sebab dah nak habis hihi).. then tuang je 
atas ayam panggang tu.. sedap dan segera sangat uollsss! ahhahah

Lepas makan.. kena lak cuaca panas2 ni.. apakata sejukkan tekak dengan 
Banan Split! Gigih aku cari eskrem bowl. 
Tau je lah aku kann.. kalau naik sheikh tools pun semua nak complete kalau ada wahahahhaha!


Last but not least... petang2 gigih gak buat Banana Cheese.
Semi hand made la tapi... ngelat jugakk.. beli goreng pisang 
panas2 kat luar.. balik potong kecik2.. tuang susu manis...
sagat Cheese pastu buh chocolate syrup..


Ambik nko.. laris ni budak2 makan time panas2!
aku cilok resepi ni tengok orang buat masa balik kampung bulan lepas.
Memang lemak berkrim disukai ramai wahhahahah
tak caya? cuba lah! hihihi

2 sweet comments:

Norma NML said...

semua pun nampak sedap..nyum2 :)

Umie Adli said...

macam makan kat kedai dah...seronokkan kalau kita maska sendiri. kepuasan tu ada.