Assalamualaikum...

Ok saje nak ngadu sikit.. 
aku ni nak update blog pun kemain la susahh.. tak cukup masa aku 24 jam sehari..
pastu sekali update gambor pun tak dan letak watermarkk...
tak pasal2 ada orang cilok.. share dalam FB dia... promote bisnes dia tapi 
tak pun kredit kan pada owner aka aku 
mula2 masa mula viral aku tengok pun terkejut.. tak tau la kalau kome pun pernah tertengok ke tidakk... tapi... aish macam kenal je pinggan tu..
ye la aku yg shoot gambar mestilah aku ingat kann...

Actually aku dah try pm dia mintak tolong at least kreditkan lah sebab pada aku 
dia menggunakan aset orang lain untuk keuntungan dirinya sendiri kann..
atas susah payah orang lain plak tu...
tapi dia buat tak layan jerr...
dalam komen tu masa mula2 aku tegur utk kreditkan  pada owner.. 
ada jugak owner lain komen yg owner pun terkena sama cam aku.. 2 resepi dia
dalam 'album jom kurus secara sihat' tu dicilok tanpa izin... 
last2 si Um**claim kata sumber dari perkongsian rakan2 di FB 
uhuhuhuhuhuhuh .. agak kelakar jugak lah.. sebab aku pun tak kenal dia dan resepi asal dari blog masakan aku yg sememangnya dah lama tak berupdate .. resepi ni pun tahun 2012 dulu :
http://sweetrecipesgallery.blogspot.my/2012/02/asam-rebus-selar-kuning.html


actually mmg aku buh kat blog utk sharing pun .. tak de masalah pun nak refer memang ku halalkan...  untuk personal reference ok lah tapi kalau nak guna utk keuntungan diri sendiri at least kreditkan lah kann...sopan la sikitt kann.. kannn  .. tapi ni... hmm hmmmmmm






La ni tengok like dah cecah 3200... .....
 tapi hmmm... hmmmmmmm..... tak baik tauuuuuu! huk huk!

4 sweet comments:

mama tisya said...

Kita pn pernh kena.. Gmbr n resepi di cilok gaya mcm depa yg masak..ntah la rmi gk Kwn2 yg komen tp tuan punya bdn wat derk je..xsalah nk share tp guna la.gmbr sdiri lps tu bila org tnya psl resepi xleh jwb sbb bkn die yg buat

mama tisya said...
This comment has been removed by the author.
lieyalatif said...

aku dah kene izan...due tiga kali kot rasenye...siot jek yg tak reti nak kredit tuh....tabah ye sahabatku...yg pasti pic ko ni telah menarik minat anak tekak aku huhuhu....nak buat le nanti ...ade ikan bawal emas dlm esbok tu....heheheeh

Indra Jaya Kurniawan said...

wow info yang keren, ooo iya kak kalau ingin tahu tentang cara membuat website gratis yukk disini saja.. terimakasih