Assalammmm...
Rutin pagi.... bangun sediakan sarapan Danish Dania sebelum ke sekolah pagi. Danish SRK, Dania SRA. Pagi biasa masak simple2 je. Danish Dania kena ready  siap sarap by 7 AM. Abang hantar. Kalau ada yg boleh di goreng, goreng saja. Time rajin sikit bleh la buat nasi goreng, mee goreng, omelete.... sandwich kalau ada bahan.
Dhiya biasa kejut lambat sket sbb aku yg hantar. Kena keluar rumah paling lewat jam 8 pagi tu pun dah kira lambat sbb Dhiya ada reading session pagi sebelum start kelas.
Breakfast kalau ada lebih aku tapau le jadi Bentou gi ofis... kalau habis aku  sarap kat cafe ofis je ekkekee
Hari ni nak jadi cerita bleh plak masa otw nak hantar Dhiya ada dengar bunyi kucing..... memula ingat suara Dhiya. Rupa2 mmg suara kucing betul. Dah la masa tu berenti kat Traffic Light. Suspen jap... teringat pasal kucing yg "masak" dalam enjin keta yg viral bebaru ni... haishhh
Sampai je Qdees , terus cari parking tepi... cek bonet belakang... try bukan cover enjin depan.. dengar lagi suara kucing mengiau... tapi tak nampak plak bayang kucing..  aduh suspen! Aku bukan tau sangat isi dalam enjin2 keta ni weyyyy.. terus tepon Abang!
Last2 cek bawah keta seb baik kucing tu dah turun sendiri. Panas haba enjin gaknyer kan. Terus bawak kucing tu jejauh sket cek balik bunyi kucing kat keta tak de dahh.... seb baik la bernyawa lagi... selamat dan tak cedera. Aku tak tau dia menyelit kat ne...
Btw... mintak mahap banyak.. aku tinggalkan dia kat situ. Sorry ye dia yg nak ikut... esok lusa kalau hantar Dhiya dia ada aku bawak balik semula yekk.. aku dah le mengejar meeting kul 9 pagi uhuhuuu.
Apapun syukur kucing tu selamatttttt
Al kisah

2 sweet comments:

eelobor said...

macam mana la rupanya kalo dah jadi separuh masak yer..... huhuhuhu

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)