Assalamualaikummm......

Sedia maklum Dania dapat chicken Pox sekaligus MC selama hampir 2 minggu awal bulan ni...
berjangkit dari Dhiya yg kena chicken pox sebelum CNY... mujur la sempat bercuti sempena Anniversarry uhuhuhuh.


So dah hujung2 MC tu *dah nak cuti sekolah pun* akhirnya ku mengambil kesempatan menunaikan hajat, hasrat dan impian anak dara sorang ni nak buat cup cake kat rumah!!!! Aku rasa dah makan bulan dia request tu. Kebetulan Mak Long ada datang temankan... Masa ni Abang pergi oustation ke India selama seminggu jugakkk... kalau sorang2 memang mati la dennn... mujur la Mak Long datang temankan sepanjang ketiadaan Abang di sisi.

Anywayy... jommmm kita layan THE CUP CAKE project by DANIA. Sehari sebelum tu sibuk gi DAISO cari barang2 kelengkapan utk buat CUP CAKE ni la kononnya... Chicken pox dia pun almost recover dah so berani la ajak keluar rumah buat release tensen dia kann.

So berbekalkan Chocolate Moist Cake pemberian Mak Long juga maka bermulah lah projekk cup cake Dania.. jom layannnnnnnnnnn


Tu dia Chef in the house.... Menu kita hari ni :
Chocolate Moist Cup Cake ya.
Actually pakai tepung segera.. maklum la ku bukan mahir sangat
buat2 desert type punya menu huhuh. so pakai yg segera ni 
tinggal sediakan bahan2 tambahan je ngeh ngeh


ni ya bahan2 yg diperlukan puan puan


Mula2 pecahkan telurrr


Kacau hingga berbuih


masukkan tepung cake


Masukkan susu pekat, minyak dan air panass...


Kacau hingga sebati. Gigih sangat Dania


Tuangkan ke jug penyukat


Dan tuangkan ke mangkuk Cup Cake idaman yaa


Siappp.. dan boleh terus di masukkan ke dalam oven


Ya gitu la lebih kurannn


Kemain Dania kan senyummmm happy sangat dapat buat cup cake tuuu


Opsss!!! Tapi Mak Long advise kalau nak betul2 moist, lembut dan sedapp..
better kukus je tak yah bakarr... ooooooo cam tu ehhh


So mengukuslah kita atas dapurr giteww


Selepas 15-20 min tengokkk.. naik gebusss dah cup cake sekeliannn



Dania dengan muka yg sangat2 happyyy!!!

Seterusnya untuk topping. 
Dania gigih baca menu..
baca kuat2 ya mama nak tumpang dengarrr


Ok bahan2 untuk topinggg



Bancuh sebatiii


Eh tetiba ada assitant lak kat sebelah uhuuuu 


 Ok dah siap dah cup cake Dania... so happy hokey riak muka dia


Itu dia hasil 'hand made ' Dania



Ok masa untuk mengeteh dan mengetess power Cup Cake Dania nihhh.
Boleh kata almost 100% Dania lah yg buat.. Mama & Mak  Long tolong sediakan  bahan ikut sukatan *


Sedappnyerr moist chocolate cup cake dgn wafer ice creamm giteww


Riak wajah Dania yang sangat2 happy


Pehh tu dia... hingga menjilat jariiii nak membayangkan betapa sedapnya menu minum petang hari tu hihih.
Al kisahhh

4 sweet comments:

eelobor said...

wowww....boleh tahan Chef Dania nie beraksi yer. apapun cantik la dapur rumah izan...

Mona Lea said...

nampak muka keseronokan dan kepuasan Dania dapat buat cupcake sendiri

lieyalatif said...

WAHH CHEF DANIA IN ACTION....mane aunty punye seketul ni heheheeheheh....

anak2 aku pun izan suke aktiviti baking...aku beli instant jek...hhaahahah aritu soping barang dapur beli gak 2 kotak tepung kek segera...boleh laa buat nanti free2....

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam izan,
waaaaaaaa
good girl nadia
terer membaking tuuuuuuuuuuu