Assalamualaikum.....
wah wah meriah sungguh tengok kawan2 beraya tahun ni yek.
kami beraya ala kadar je tahun ni..... kepala sendat dan penuh... almost tepu sudaaaa uhuhuhu.
Tengok nak update blog pun tak sempat2...
Tambah2 naik cuti raya team mate pergi Jepun traning tinggal 2 orang je terkontang kanting nak handle. Aku plak lepas cuti raya kena standby 2 minggu berturut... almost tiap2 malam kena online sambil bagi training utk new member...mana sempat nak memblogging bagai kan uhuhuh.

Tambah lagi progress reno rumah yang kurang memberansangkan akhir2 ni..especially sejak
bulan puasa hari tu. Sedar sedar dah nak masuk 5 bulan uhuk!
Sememangnya nak reno rumah bukan kerja senang. Kepala tak habis berputar aku rasa. Dari nak design rumah....  interior...exterior... berapa banyak kali revise layout... layout perabut... layout wiring.. layout lampu... layout plaster syiling... tambah2 lagi sesuatu yg diluar bidang kepakaran...bab verangan memang senang bab nak jadikan kenyataan tuuu sangatttttttttttt mencabarrr. mmg kadang nak pecah kepala mikior...
belum nak cari bahan lagi... banyak tempat nak kena surveyy.. dengan askar berderet ni...
kalau duit banyak hire je org design pastu bayor je buleh la kan... ni asal dapat quotation dari yg PRO je terkebil2 tengok angka RM  nyerr huhu so penyudahnya terpaksalaj  pecahkan kepala sendiri mikiokannya.


Ok.. inilah status rumah sehingga minggu lepas..... masih banyak lagi tu nak kena settle...

disebabkan progress kurang memberansangkan last weekend kami buat meeting tergempar
dan panggil kontrator... selalu mmg review gak seminggu/2 minggu sekali..
tapi delayed banyak sangat dah ni.... memang tak boleh tungguuu dahhh...

Last-last kami bagi due date baruu....
kali ni memang aku sendiri keluarkan projek dan progress schedule...
dan aku sendiri yang akan pantau HARI HARI okeyyyy!

So tengok 2 minggu ni apa yang akan jadiii.. Reno rumah ni memang banyak risiko.
RM tok sah citer.. memang mengalir lajuuu macam ayorrrrrr paipppppppp pecahhh nu.
kalau ada duit lebih beli rumah dah siap lagi senang lah yerr...touch up touch up sket terus jadi cantekkk.
 Kalau aku ni mmg selagi tak siap memang berdebor je weyyyyyyyy... 



Layan anak2 yang bermain di laman rumah.. sian diaorg.. mozek garaj keta habis semua dah di cabuttt...
bahayaaa... tapi kerja tak siap2.... memang kena pantau kalau derang main 
luar rumah.. dengan habuk pasir bagaiii kann uhuhuhu


Gelagat budak2 balik berayaaa





Ni tak tau la sape buli sape ni... hilang ayu kakak dengan baju kurungg.. sabor 
je la kannnn


Anyway, sabar ye anak-anak... Mama Papa pun memang nak rumah cepat siappp...
InsyaAllah kita cuba yang terbaik dan mengharapkan yang terbaik.
Kawan2 pun doakan semoga usaha kami ni dipermudahkan oleh yg Maha Kuasa ya..
Aminnnnnnnnnnnnnnn

4 sweet comments:

kinna said...

untungnya dapat beli umah sebelah...

lieyalatif said...

takpe beb....yg penting ko pantau n strict sikit.... lagi pun dieorg mmg kene ikut duedate yg kite bagi...delayed melampau2 sgt mane boleh.... nampak sgt dieorg kerje main2...

ape2 pun aku doa yg terbaik ko....rumah siap nanti sure ko hepi sbb dpt umah besarrrr betul tuh...leh hias deco2 ikut kehendak sendiri...yg penting dah ade harta sendiri kan izan...all the best key....

*∽ IZAN ∽* said...

Alhamdulillah Kinna... lama mengidam sejak hari pertama terpandang. Semuanya rezeki dari Allah :)

*∽ IZAN ∽* said...

Tu la Lieya. Yang penting dah ada tempat berteduh. Bersyukur dengan apa yg dianugerahkan Nya. Moga2 Allah permudahkan juga urusan kami dengan lancar hingga selesaii.... aminnn *mode debor tak renti huk huk*