Salam Isnin semuaa..

Ahaaaa.. sepanjang bulan lepas dan bulan ni
banyak betul progress terbaru Dhiya.
Nanti Mama updatekan satu satu yekkk

Yang terbaru..! Owhh.. ni sangatlah ad-hoc 
dan yang tengok pun panik bercampur excited!


Kejadian pada satu malam ketika Dhiya 
berusia 6 bulan.. Papa, Mama & Danish tengah makan malam
kat dining table.. tiba-tiba sedar Baby Dhiya
tengah pegang pensel menconteng buku kerja Kakak Dania..!!


Tak sempat nak capai DLSR.. pakai HP atas meja jee.. hehehehehe.
Bahaya biar Dhiya pegang pensel lelama takut tercucuk mata..!
Tapi macamana dia bleh kejar buku kakak yang di tinggal 
atas lantai siap pegang pensel dan menconteng!!!


Siap geget geget lagi pensel tu ekekkekeke


sambil mengepang2 kaki ala2 helikopter nak terbangg ekekekek


Hasil 'kerja rumah' Dhiya ! ehehhehe


Malam esoknya sekali lagi!! Sama gak time tgh nak makan malam..
Dania sokmo makan nak kena suap kan.. manjer sungguh! 
so lepas kitaorg habis
makan baru la suap Daniaa.. tu yg bila time nak dinner
terlepas pandang jap si Dhiya & Dania duk ralit main depan TV uhuhuh.
Bibik lak sibuk kat Dapur.
Seriusly excited tapi panik, sempat gak snap cepat2 tapi terus ambik 
balik pensel kat tangan Dhiya tu . Bahaya!  kekekekeke


Kakak Dhiya kalau angin tengah baik kat umah memang rajin buat kerja rumah..!
Tapi tu la lepas tu masalahnya suka tinggal camtu je atas lantai..
suh wat atas meja tak mo.. 
lepas ni kena simpan buku kalo dah siap ye kakak.
Nanti Dhiya tercucuk mata siannn dia uhuhuh.

Kecit-kecit baru tumbuh gigi dah rajin nak menulis.
Moga dah besar nanti janji insan berguna ye nakkkk ;)


Ahaa..  scene di hari lain.
Dhiya pun ambik mood nak belajar jugak ekkekekek.

3 sweet comments:

eelobor said...

huhuhu....sudahnya rosak nanti buku kakak dia

ratu siput said...

anak2 skang mmg bijak2 kan..kalau dilatih dr kecik camni insyaAllah bila besar nanti dia akan cenderung ke situ kan...

Gieyana said...

Cleaver! Nnt sure lencun ngan air liur Dhiya..:P