Salam...

28th February lepas, sempena menyambut Anniversarry ke-6, jalan-jalan ke Sunway Pyramid. Memula sebab nak gi makan kat Sushi Zanmai. Sampai2 tengok mak aiii queue panjang giler terus gi tempat lain. Lalu depan Sakae Sushi.. tengah usha2 leh pulak Abang ternampak tikus berlari2 dalam restoran SS tuh! terus cancelll.. last2 gi Sushi King jugakkk hu hu hu!
Unagi donburi set

Menu baru!

Nama Hotate.. memang saiko!!!

Takoyaki.. nyumm! nyumm! nyum!!

Danish test skill makan pakai chop stick.

Muka orang tengah lapar jumpa makanann.. he he

Lepas kenyang perutt ronda-ronda. Ada show sempena CNY yg masih bersisa.
Sempat Danish & Dania main kat playground dia..
Ni mini amusement park dlm Sunway Pyramid tuhh


Tengah tunggu turn nak naik train

Excited bawak train 'keliling dunia' hu hu


Danish request nak naik Bumper Cars. Abang dengan murah hatinyer teman sekali Danish ride.Ramai gak yang queue. RM 5/ person/ride. So naik 2orang RM10. Rasa dalam 10 minit je kot bawak... hu hu


Frutti Tutti

Ni yang best nihh.. sambil2 tunggu Abang & Danish nak naik bumper car, ternampak la outlet Frutti Tutti kat situ. Daku lak memang tengah mencari eskrem nak makan.. tak nampak lak eskrem Mc D - Mc Flurry tuhh. Tengok orang ramai gak masuk ke Frutty Tutti nih.. aku pun terus la join sekaki. Kedai nyer very simple. Layan diri pulak tu.. cuma ada few table, few machine aiskrim, cashierr.. that' it! Aiskrim plak just pilih cup ( S - M - L ). Tak perasan plak price list ke apaa.. aku pun sebab tekak memang tengah teringin tahap dewa nak makan eskrem lantas dengan confidenttt nyerrr mengambil semua jenis eskrem ke dlm cup ha ha! Yang best leh isi topping sendiri!! Yang aku ambik ni cup saiz S je tapi buh macam nak terkeluar cup dahh! ha ha ha..
Bila dah buh sesuka hati terus la gi cashierr.. masa tu baru aku nampak 'penimbang' eskremmm - yg ala-ala penimbang The Biggest Loser tapi saiz kecikk ha ha. Sekali mangkuk eskrem aku naik atas penimbangg.. kaching!!!!

RM 23.70 kak!

Kate cashier tuhh! Aku yg ala-ala terkezut berukk dengan control macho je terus la hulur note RM50 ! Dalam hatiii.. perrghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.. Aiskrim TERMAHAL yang pernah aku makan ha ha ha!!! Naseb baik la hari istimewa nih memang hari utk 'spend time & money' ha ha!
Anyway, aiskrim nyer memang 'TOP OF THE WORLD' laah.. it is basically Yogurt Aiskrim.. memang licin semangkuk tu aku makannn *memang patut pun dah bayar mahal mahal! *
dengan sedikit bantuan oleh Abang & both 2 DAs. Memangg sedapppp gilerrrr!!


Dania berkerut makan sebab masam masam nikmatt ha ha

Pas tu gi window shopping sambil2 cari microphone he he.. 2 beradik yang dah kehausan dan kepenatan.. Walaupun cam tu bila nak ajak balik meraung2 tak nak!
Ajak balik meraungg, tapi masuk kereta je terus lelappp...

Balik tu sempat singgah 'mengeteh' kat Old Time White Coffee.
Roti bakar & white coffee ice dia memang terbaikkk lahhh!!!
Dah kenyang kali ke2.. budak2 pun dah keletihann, terus balik rumahh...
Memula berangan nak singgah tgk Ilumination kat I-city Shah Alam.. nampaknye di tangguhkan hingga ke minggu depann.!!!
Anyway thank you so much Abang for every sweet moment that we spent together...
Happy anniversarry dear, Luv you so muchh!!!

16 sweet comments:

☆ lieya latif ☆ said...

ohoooooooooooooooo sweet....dating-datingan dengan anak2......untung ko laki bini leh telan sushi....aku ni, peminat....tapi laki aku...jgnharap...siap buat muke nak muntah kalo aku pakse suap heeheheh..seb baik laa mia tu geng aku....ade gak geng kalo nak makan sushi.....eheheheheh


hepi anivesari dear!!

Aleyn said...

Perrgghghhh....Ais Krim 23.70rm....giler mahal....seb baik sedap ek...

Aku pun baru dengar pasal i-City ni...tempat baru ek...member aku dah gi...cantik gambar diorang sefamily berlatar belakangkan cahaya bergermelapan....aku pun nak gi lah...tp weekend ni abang gi Team building..pun kena postpone cam ko gak...

HAPPY ANNIVERSARY SHAM DAN IZAN!!!!Semoga kekal berbahagia hingga ke anak cucu....Amin

Gieyana said...

Hepi belated anniversary yer Izan...

family treatment yer...daku pon suka Japanese food gak..sedap...:D

yatie chomeyl said...

hepi annivessary K izan

yarkk geli nye ada tikus berlari2 kat kedai sushi eeeeeeeeeee

zura@iwan said...

hepy belated anibeserinya...sowi lmbt wish...

semoga bahgia selamanya...amin...

ibu 2AZ said...

uish fruiti tutti tuh..kedai yogurt..depan opis kite nih je..tp mmg takmo lah jenguk..mahai..hehe

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

mak aiiii.. hari makan sedunia.. fuh!

gelihati baca bab control macho time nak bayar tu. hehehe, mimi boleh bayangkan la, bila nampak jer RM27 tu, dalam hati mesti terkejut giler kan. sebab mimi pun pernah kena gak!

hari special, budak2 pun pakai baju baru kan!

IZAN said...

Re Lieya... untung gak le ada anak dara nko sorang bleh telann sushiii he he

IZAN said...

Re Aleyn : Thanks for the wish dear! Tu la mahal tapi seb baik sedappp.. kira tak serik la nak beli lagi tapi utk makan la bukan utk mentekedaghah cam tu hu hu

IZAN said...

Re Gieyana : Thanks dear! Sekali sekala makan jap food memang best kan!

IZAN said...

Re Gieyana : Thanks dear! Sekali sekala makan jap food memang best kan!

IZAN said...

re Yatie:
Tu laaa.. chodo time kitorg terpacak depan kedai tu plak bleh cik siti lalu isk iskk iskk

IZAN said...

Re Zura : thanks dearr! aminnnnn!

IZAN said...

re Ina :
Tu la pasalll.. dah tau first time pakai redahhh jekk.. bak kater org jawa.. kawoss! haha

IZAN said...

Re Mimi : Tu la pasall.. seb baikk sedap hingga menjilat sudu! ha ha

Betulll.. hari special pakai baju baruu he he

ambrynaa said...

kekkon kinenbi omedetou :)
semoga berbahagia hingga ke hujung nyawa..aminnnn...