Happy 1st burfday to Dania & Auni!!!!
Dania 1st Sept & Auni 21st Sept. Aku betul2 tak ready nak celebrate sbb dengan Abang yg pergi outstation seminggu, sebelum tu hujung minggu pun balik Pahang buat kenduri Tahlil then setibanya Abang ke tanahair karang dah kelam kabut nak balik kampung and so on. Hatta hadiah burfday pun tak sempat nak beli. Sian Dania...
Tu pun sampai kampung malam tu dah nak tengah malam pun memang tak sempat la aku nak ready apa2. Nasib baik sampai kampung Mak Long dengan bangganya dah belikan Kek utk both kembar bulan ni! Hari Sabtu tu *sehari sebelum Ramadhan* Mak Long buat Laksam.. memang best gilerr la... puas aku makan.

So malam terakhir tu berjuadahkan Laksam & beberapa menu lain terus je ON acara potong kek. Tak cukup kek, Mak Long belikan pulak sepasang baju boria utk both kembar.. sweet sangat! Susah-susah je Mak Long ni.
So dengan bertemankan doa selamat dari Atuk, maka bermula la majlis kecil ni. Habis baca doa selamat, nyanyi lagu bufday.. habis nyanyi Dania yg dah tak terkelip tengok cahaya lilin sebatang tu terus je tekap api lilin yg menyala dengan tangan.. apa lagi
lilin terus padam dannn... UuuUuuWaAaaAAAAaaaaaa...! Di sertai tangisan syahdu! Seb baik tangan tak melecur cuma terkejut kena lilin cairr... kekekekekekek. Nak tunjuk heroin pulakkk isk iskk

Anyway, Mama doakan semoga Dania & Auni dipanjangkan umur, murah rezeki, sentiasa dilindungi dan diberkati olehNya.. dijadikan anak yang soleh dan cemerlang di dunia dan diakhirat. Aminn..

Tak lupa buat Mak Long, terima kasih banyak2 di atas hadiah burfday pertama untuk Dania...!

Update 1 week later
2nd celebration - http://norizane.fotopages.com


4 sweet comments:

umeboshi said...

dah sethn dania dan sepupu nye ek. hepi b'day!!!

IZAN said...

Thank you thank you!! tu la pasall. pejam celik pejam celik tau2 nak jalan dahh he he

IZAN said...

Thank you thank you!! tu la pasall. pejam celik pejam celik tau2 nak jalan dahh he he

farah amoi said...

izan,
farah pun ada bloG...
singgah la ye
tp kena kasi email adress dulu
baru leh add lam invited list