![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh-weVrXa3fBkDq4m46Q5UfJ-XDFznTu3GaqB-jtwx4Z4qnA1-ULkratuf1wBvmuWaERyjTxhFHeE99c0YAnrd_MNlpAd6fS0IaSnAV2b2A7UVsX-ZHVKEarN2uLJk3faN5cgGd_w/s400/lempeng+all.jpg)
Sarapan pagi hujung minggu..
Abang suka sangat 'order' lempeng cicah sambal bilis
Aku plak selalu ada problem dgn sukatan tepung vs air
Selalu loper. So kali ni aku catatkan resepinya dlm blog nih
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqd222dkhFAw2t5FctMjKP6Ym32Ik_iPNO0u8OkhyphenhyphenFLwFoH9Y1B6mK6hW1xWy85fbofbpQowbPEjIodE9EtCbhDsCWXvFQSQKqpMKPB4nLi7xlQ57q7sB8ryr2LuPDsb6PUhDhGw/s400/lempeng+zoom.jpg)
Lempeng Tradisi
Bahan-bahan
2 cawan tepung gandum
2 1/2 cawan air
1 biji telur
Garam & gula secukup rasa
Bancuh ke semua bahan. Kalau nak cantik kisar adunan
guna blender. hu hu!
Sapu minyak atas kuali leper.. tuang 2 senduk utk satu keping
lempeng. Bila nampak masak terbalik kan dan biar seketika hingga cantik. Siap!
Aku selalu akan prepare sambal ikan bilis, timun potong &
telur scrambler + thousand island dressing. Buat lempeng roll ! hu hu hu!